Факультет ветеринарної медицини: співпраця з американськими колегами в рамках проекту COIL розпочалась

17 грудня 2021 року
Міжнародна співпраця в режимі онлайн-навчання (Collaborative Online International Learning, COIL) – досвід «віртуальної мобільності», який надає студентам можливість взаємодіяти з однолітками в міжнародних університетах та професіоналами для розвитку міжкультурних компетенцій та цифрових навичок під час спільної роботи над навчальними завданнями, або видами діяльності, що стосуються певних предметів.

Ключові елементи, які визначають проект COIL: транскордонне співробітництво або взаємодія з представниками різного походження та культур; асинхронна чи синхронна онлайн взаємодії; результати навчання спрямовані на розвиток глобальних перспектив та/або розвиток міжкультурних компетенцій студентів; наявність рефлексивного компоненту, який допомагає студентам критично мислити про такі взаємодії.
Реалізація такого проекту між факультетом ветеринарної медицини НУБіП України та Коледжем ветеринарної медицини Державного університету Північної Кароліни (США) стала можливою за підтримки EducationUSA разом з центром SUNY COIL, які спільно організували Академію лідерства з інтерналізації, в рамках якої переможці конкурсного відбору мали змогу пройти навчання та здобути необхідні знання та навички для створення віртуальних модулів та їх інтеграції у процес викладання свого предмету.
Під час інтенсивних онлайн-тренінгів, які проходили з середини листопада 2020 року по березень 2021 року, американські та українські викладачі працювали над створенням проекту: складанням плану співпраці, визначенням цілей, шляхів та інструментів їх досягнення, обговоренням можливих нестандартних ситуацій та підготовки студентів до участі в проекті. Окрему увагу було приділено заохоченню роботі в командах, тімбілдингу та подоланню культурних і мовних барє’рів.

Практичне втілення отриманих знань та підготовленого проекту відбулось на початку грудня 2021. Так, розроблений модуль став частиною курсу “Торгівля та глобалізація” для студентів 2-го та 3-го року навчання Коледжу ветеринарної медицини Північної Кароліни, який викладає професор епідеміології та громадського здоров’я Марія Корреа (Maria Correa). З українського боку планувалося впровадження модулю у курс “Ветеринарна політика” для студентів 5-го курсу факультету ветеринарної медицини НУБіП України. Однак, враховуючи інтереси студентів і рівень володіння англійською мовою, було прийнято рішення об'єднати зацікавлених у питаннях ветеринарного забезпечення міжнародної торгівлі студентів 4-го та 5-го курсу спеціальностей 212 “Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза” та 211 ”Ветеринарна медицина”. Таким чином, до команди увійшли такі студенти: Калініченко Маргарита, Маркова Софія, Барбара Марія, Давиденко Альона та Остапенко Крістіна, а робочу групу очолила асистент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька Валерія Юстинюк.

Знайомство студентів розпочалося із представлення своїх навчальних закладів, особливостей ветеринарної освіти та культурних цінностей в Україні та Сполучених Штатах Америки.


В рамках проекту команди студентів працювали над поставленими завданнями, що стосувалися впливу інфекційних хвороб тварин на міжнародну торгівлю. Зокрема, українська команда представила результати власних досліджень щодо епізоотичної ситуації з африканської чуми свиней (АЧС) в Україні та вплив даної хвороби на експорт та імпорт товарів.

В свою чергу, американська команда висвітлила економічний вплив АЧС на світову торгівлю та наслідки для США у разі занесення збудника на їх територію.


Родзинкою даного модуля стала можливість спілкування із залученими спікерами: доктором Сільвією Крейндел - регіональним директором USDA-APHIS-IS при американському посольстві у Пекіні (Китай) та доктором Стефані Кордік - аналітиком ризиків від імпорту регіональної служби оцінки національної служби експорту імпорту ветеринарної служби APHIS.



Таким чином, реалізація даного проекту сприяла не лише оволодінню новими знаннями та розширенню професійних контактів, а й дозволила зануритися в особливості культури далекої іноземної країни та вдосконалити свою англійську мову. Незважаючи на різницю в часі 7 годин, онлайн-формат заходу дозволив на короткий час перенестися на інший континент і отримати задоволення від дружнього спілкування. Як зазначає учасниця української команди Марія Барбара: “Це була надзвичайно крута можливість поспілкуватися з нашими друзями-колегами з приводу глобальних проблем та поділитися нашим досвідом з приводу запобігання поширенню АЧС в Україні та послухати бачення ситуації з американського боку”.

Валерія Юстинюк,
асистент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook