Студенти-курсанти університету присягнули на вірність українському народові

4 серпня 2014 року

2 серпня. Заключним етапом навчально-польових зборів кафедри військової підготовки Національного університету біоресурсів і природокористування України стало прийняття курсантами військової присяги на вірність українському народові. 

 
Більше 450 курсантів з університету та його Ніжинського агротехнічного інституту, а також їх ровесники з Білої Церкви та Умані запам’ятають цю подію на все життя. Як запам’ятали її тисячі молодших офіцерів запасу, підготовлених на університетській кафедрі військової підготовки за часи незалежності України.
 
 
Відданість державі, готовність нести військову службу і в будь-який момент стати на захист цілісності її кордонів та суверенітету багато з них сьогодні і демонструють в зоні АТО і по охороні важливих державних об’єктів.
 
 
Церемоніал присяги приймав начальник військової кафедри полковник Анатолій Есаулов.
 
 
Молодших офіцерів благословив та освятив отець Юрій, настоятель церкви Бориса і Гліба. Приємним сюрпризом для кожного став приїзд рідних та близьких, які привітали молодих військовослужбовців із такою визначною подією в їхньому житті. 
 
 
Виступаючи перед особовим складом, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету, теж випускник кафедри Сергій Кваша, зазначив: вперше за історію незалежної України курсанти приймають присягу в умовах збройного конфлікту на східних кордонах України. Саме зараз на часі - практичне застосування знань та навиків військової справи, набутих під час навчання на кафедрі.
 
Слово від рідних та близьких взяла Тереза Микитей, яка подякувала офіцерам кафедри за вишкіл та висловила сподівання, що курсантам не доведеться застосовувати зброю у справжніх боях.
 
Прес-служба НУБіП України
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook