До зими готуємося влітку: в НДГ триває інтенсивна заготівля кормів
До зими готуємося влітку: в НДГ триває інтенсивна заготівля кормів
30 липня 2014 року
У той час, як більшість викладачів університету набираються сил на відпочинку перед початком нового навчального року, у навчально-дослідних господарствах НУБіП України жнива і заготівля кормів у самому розпалі. Це надзвичайно важлива і, головне, відповідальна пора для аграріїв.
![](/sites/default/files/u107/3_1.jpg)
На вирощування кормових культур та якість кормової бази впливає ряд факторів. Серед них і ті, що позначаються на якості сировини, яка залежить від фази вегетації рослин, вмісту сухої речовини, протеїну, клітковини. Не останню роль відіграють і підготовка ґрунтів, строки посіву, збирання, норма висіву, застосування гербіцидів і добрив та ще багато чого. Все це обов’язково має бути враховано при організації заготівлі кормів. Бо без належного дотримання цього технологічного процесу неможливо досягнути необхідної концентрації енергії в сухій речовині та частки концентратів у раціоні, високого рівня рентабельності виробництва. А це, звісно, впливає на якість кормів і, як наслідок, – на продуктивність худоби.
![](/sites/default/files/u107/1_0.jpg)
![](/sites/default/files/u107/2_1.jpg)
![](/sites/default/files/u107/4_1.jpg)
Тож за повної підтримки та координації керівництва НУБіП України, зусиллями навчально-дослідних господарств університету, відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій, ННІ тваринництва та водних біоресурсів продовжуюється удосконалення процесу заготівлі кормових культур.
![](/sites/default/files/u107/8.jpg)
![](/sites/default/files/u107/5_1.jpg)
![](/sites/default/files/u107/6.jpg)
До цього процесу залучаються і студенти. Вони на практиці вивчають технологію заготівлі кормів та впровадження сучасних її елементів (використання мікробних інокулянтів, багатошарове укриття траншеї плівками тощо), що підвищує якість навчального процесу.
![](/sites/default/files/u107/9_0.jpg)
![](/sites/default/files/u107/10_0.jpg)
![](/sites/default/files/u107/11_1.jpg)
В. Туринський, начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій,
В. Кондратюк, в.о. директора ННІ тваринництва та водних біоресурсів
В. Отченашко, завідувач кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного