Магістри-міжнародники обговорили проблеми співробітництва в сільськогосподарській галузі

2 листопада 2021 року

Магістри першого року навчання спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» підвели підсумки науково-дослідної роботи, виступивши на звітній конференції «Міжнародне співробітництво в сільськогосподарській галузі в історичній ретроспективі» (02.11.2021 року), що проводилась в рамках діяльності історичного наукового гуртка (науковий керівник - Кравченко Н.Б.) «History of Ukraine. The History of Native Land. Family History» секцією «International».

Доповіді були присвячені історії розвитку сільськогосподарської галузі у ХХ-ХХІ століттях та міжнародному співробітництву в означений період та в означеній галузі. Зазначалось, що міжнародне співробітництво в сільськогосподарській галузі є формою міжнародних відносин, які поглиблюють соціально-економічні, науково-технологічні зв’язки між різними країнами та є інструментом розв’язання проблем галузей сільського господарства на різних рівнях.
Доповідачі зауважили, що міжнародне співробітництво в сільськогосподарській галузі сприяє отриманню досвіду ведення сільського господарства, виходу на нові іноземні ринки збуту, активізації товарообігу аграрної продукції, співпраці у різних галузях сільського господарства між країнами, залученню іноземних інвестицій в аграрний сектор.
Пріоритетним на сьогодні є розвиток нових партнерських зв’язків з країнами Європейським Союзу, Азії та Близького Сходу. Міжнародне співробітництво в сільськогосподарській галузі націлене сьогодні на об’єднання зусилля з метою швидшого досягнення результатів, особливо у розв’язанні проблем ефективного використання природних ресурсів і пошуку нетрадиційних шляхів і методів вирощування, виробництва та реалізації високоякісних продуктів харчування.
Окремі доповіді були присвячені дослідженню проблем розвитку сільських територій України в контексті євроінтеграційної перспективи нашої держави, подоланню існуючих соціально-економічних, інституційних і демографічних проблем вітчизняного села в контексті досвіду ЄС.
Активними доповідачами на конференції були Вагерич Анастасія, Волощук Сергій, Іващук Максим, Ільїн Олександр, Мельникова Вікторія, Овадчук Андрій, Островський Вячеслав, Руденко Володимир, Храпач Єлизавета.
Згідно оголошеного конкурсу на кращу наукову доповідь, переможцями були визначені – Іващук Максим, Руденко Володимир, Вагерич Анастасія.

 

 

Наталія Кравченко,
керівник студентського наукового гуртка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook