ІНФОРМАЦІЙНО-ПІЗНАВАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ УСТАНОВ ЮРИДИЧНО-ПРАВОВОГО СПРЯМУВАННЯ

12 листопада 2021 року

 

0112 листопада, в рамках тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін, студенти групи Сп-11М разом з викладачкою Іриною КОСТІВ взяли участь у правопросвітницькій екскурсії.

Метою заходу було ознайомлення здобувачів освіти з основними повноваженнями та діяльністю установ юридичного спрямування, підвищення правової свідомості серед підлітків.

Екскурсійний маршрут охопив такі юридичні організації:

Відділ "Бережанське бюро правової допомоги" Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

3

Начальник відділу Петро ПРОЦИК розповів про специфіку роботи центру безоплатної правової допомоги, навів чимало практичних ситуацій з діяльності правової установи, що стосуються реалізації громадянами своїх конституційних прав, а також способів вирішення певних життєвих труднощів.

214

Головна юристка відділу Марія ПАВЛЕНКО окремо зупинилась на питаннінадання правової консультації громадянам, звернула увагу на верстви населення, які можуть звернутись за роз’ясненням їхніх прав та складанням заяв різного характеру.

Бережанський відділ державної виконавчої служби у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ)

Здобувачі освіти дізналась про історію створення державної виконавчої служби та процес становлення системи виконавчого провадження. Про професію виконавця на сучасному етапі розповіла начальниця відділу Світлана ПЕРЕСАДА.

5

Студенти зрозуміли, що працівники державної виконавчої служби кожного дня стикаються зі складними завданнями, що ставить перед ними суспільство та держава, для виконання яких необхідно мати неабиякий хист до праці над собою заради відновлення справедливості.

Бережанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ)

678

Головна спеціалістка відділу Наталія ГОРИН роз’яснила здобувачам, які види державної реєстрації актів цивільного стану здійснюють фахівці даного відділу та які видають документи, презентувала перелік послуг, які можуть надаватися відділом державної реєстрації актів цивільного стану, а також ознайомила з нормативно-правовою базою відділу.

Дякуємо фахівцям-правникам за інформаційну та цікаву зустріч!

Ірина КОСТІВ,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook