Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження започаткував програму підвищення кваліфікації з спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»

9 листопада 2021 року
    Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження у співпраці з навчально-науковим інститутом неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України розробив та згідно плану-графіка розпочав навчання науково-педагогічних працівників відокремлених структурних підрозділів НУБіП України з спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

    Вступною лекцією на тему «Конкурентоспроможність освіти в умовах суспільних трансформацій» відкрив підвищення кваліфікації проректор НУБіП України з науково-педагогічної роботи, професор Василь Шинкарук.

     Наступну лекцію на тему «Сучасні енергоінформаційні комплекси систем енергозабезпечення. Динамічний енергомененджмент» прочитав директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, професор Віктор Каплун.

    Після лекцій відбулося жваве обговорення вище зазначених тем. Проявили зацікавленість до матеріалів та взяли участь у дискусії Василь Бунько (декан факультету енергетики та електротехніки Бережанського агротехнічного інституту), Валерій Лементарьов (завідувач навчально-методичного відділу Ніжинського агротехнічного інституту), Олександр Заболотній та Наталія Майбородіна (доценти Ніжинського агротехнічного інституту).
    Загалом навчання триватиме два тижні. Навчально-тематична програма передбачає лекції на актуальні теми з спеціальності: система енергоменеджменту закладу освіти; програмно-технічні засоби та портативне забезпечення будівель і інженерних мереж; комерційні втрати електроенергії та розробка заходів щодо їх зниження в сучасних нормативно правових умовах; smart Grid – новітня платформа розвитку сучасної енергетики; програмно-технічні комплекси релейного захисту і автоматики систем електропостачання; вивчення електричних кіл і схем із застосуванням середовища програмування Multisim; теплоовізійне обстеження об'єктів енрегетичного господарства; інтелектуальні електроприводи; поліфункціональні електромеханічні перетворювачі технологічного призначення; світлодіодні джерела випромінювання; об'єктно-орієнтоване програмування в системі автоматизованого проектування електромагнітних систем; smart електротехнології в біоінженерії, тощо.
     Важливо, що після завершення курсів, успішно захистивши випускні роботи слухачі одержать свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.
   Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження постійно розширює коло освітніх послуг поза межами ліцензійної діяльності, зокрема, в наступному році планується провести низку таких заходів з спеціальностей 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, 144 – Теплоенергетика та 151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. Сподіваємося, що такі заходи пройдуть в очному форматі, якщо дозволятиме протиепідеміологічна ситуація у країні.

Віталій Савченко,

координатор з проєктної діяльності госпрозрахункових підрозділів
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook