Ректорат: бережемо здоров’я та продовжуємо навчальний процес в дистанційному форматі

1 листопада 2021 року
     1 листопада під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, яке розпочалося з вшанування пам’яті двох наших колег, яких забрала пандемія – завідувача оздоровчого центру В’ячеслава Крупки та професора Миколи Кривенка.

 

  

     Починаючи з сьогоднішнього дня у столиці – червона зона карантину. Тому науково-педагогічні працівники та співробітники повинні стовідсотково дотримуватися санітарно-епідеміологічних правил і вимог: мінімізувати соціальні контакти, правильно носити захисні маски, мити та дезінфікувати руки, уникати скупчень людей, постійно провітрювати приміщення, обмежити пересування в гуртожитках тощо. Відповідне навантаження і на господарські служби, які повинні ретельно ставитися до діючих в цих умовах інструкцій. Зверталася увага на те, що з 8 листопада для закладів вищої освіти вступає в дію вимога щодо відсторонення від роботи без збереження заробітної плати тих працівників, які не вакциновані.

  

     Директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадію Ржевському доручено вивчити можливість та організувати три пункти вакцинації для студентів.

  

     Проректору з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерію Іщенку доручено підтримувати життєдіяльність університету – опалення, водо- та електропостачання. Паралельно у гуртожитках №2 та 4, спортивному корпусі тривають планові ремонтно-будівельні роботи. У межах підготовки до відзначення 125-річчя університету Валерій Іщенко має внести пропозиції щодо облаштування кількох загальноуніверситетських об’єктів – погруддя Тарасу Шевченку, пам’ятника українським чорноземам, встановлення контактних скульптур коня та бика, монтаж фонтану тощо. Також благоустрою потребують деякі пішохідні доріжки, тротуари, які пролягають територією університету.

  

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадиму Ткачуку доручено внести пропозиції з відзначення кращих співробітників до Дня працівників сільського господарства. Аналогічне прохання прозвучало і до голови Студентської організації Марини Когут – відзначити діяльність та активну громадську позицію молоді до Міжнародного дня студентства.
     Також була звернута особлива увага на кількість відрахованих студентів – з початку року таких вже більше чотирьох сотень. Відповідно роботу зі студентами потрібно організовувати з першого дня, надавати допомогу, проводити консультації тощо. Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук зазначив, що якраз минулого тижня завершився вирівнювальний семестр для першокурсників, який за попередніми оцінками дав позитивний ефект і підвищив знання студентів з базових дисциплін. Також він закцентував на роботі підготовчих курсів, які стартували в дистанційному форматі.

     Голова профспілки співробітників Ростислав Тарасенко порушив питання будівництва житла для співробітників – підготовлено і направлено чергове звернення до міністрів освіти і науки та розвитку громад та територій України.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook