Спільні навчальні заняття студентів факультету землевпорядкування із технологічною компанією DroneUA у рамках вивчання «Фотограмметрії та дистанційного зондування»

29 жовтня 2021, 10:10
Кафедра управління земельними ресурсами
 
    Ознайомлення із дронами під час вивчення дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування» є обов’язковою складовою вивчення фотограмметрії. Студенти обов’язково відвідують головні підприємства у цій галузі, знайомляться з їх структурою, напрямами роботи та видами, здобутками і проблемами, перспективами майбутньої співпраці і працевлаштування.
       Уже більше як 8 років компанія DroneUA виступає надійним партнером Національногого університету біоресурсів та природокористування України та факультету землевпорядкування. Вона активно приймає участь у навчальному процесі, ознайомлюючи студентів із сучасними літальними апаратами, навчальних практиках, а також проводить цікаві екскурсії на виробництві для студентів університету.
     У 2021 році через пандемію коронавірусу і суворі карантинні заходи знайомство із компанією DroneUA та їх продукцією відбувалося дистанційно. Представниками компанії під час занять із «Фотограмметрії та дистанційного зондкування» ознайомили студентів із темою: «Дрони для геодезії. Все, що потрібно знати про нове рішення Zenmuse P1 від DroneUA». Конференцію проводили доцент кафедри управління земельними ресурсами Є. Бутенко та менеджер проектів геодезичного відділу фірми DroneUA В. Кривогуб.
      Компанія є найбільшим дистриб'ютором безпілотної техніки в Україні, всі актуальні новинки, повний перелік обладнання доступний у магазині продукції DJI та інших торгових марок. Гарантійне обслуговування та сервісна підтримка надаються офіційним сервісним центром фірми. Для особливих клієнтів також пропонується стати партнером офіційного імпортера DroneUA.  
    Під час заняття студенти із перших уст дізналися чимало цікавого з історії розвитку безпілотних літальних апаратів на базі DroneUA. Дуже детально Вадим розповів нам про «родзинку» фірми – їх на сьогоднішній день найтехнологічніший продукт - мультикоптер DJI Matrice 300 RTK. В повітрі цей дрон знаходиться більше 45 хв, може проводити вимірювання від -50 до +50°С, водонепроникний, а мабуть одна з його головних фішок - це датчики, які знаходяться з усіх сторін поверхні дрона. Вони допомагають дрону уникати перешкоди в автоматичному режимі. Та ще багато цікавих деталей щодо його ефективності.
 
 
     Окрім «класичних» безпілотників, студенти отримали інформацію про особливості застосування лідарних технологій зйомки від DroneUA. Лідар DJI L1 є одним із високоінтегрованих, найекономічніших та достатньо простих у використанны систем LIDAR. Раніше він не використовувався у практичному застосуванні студентами, але в цьому році є великі шанси провести літню практику 2022 із Фотограмметрії разом із DJI Matrice 300 RTK та лідаром DJI L1, на що студенти факультету сподіваються.
 
 
      Інформативною, цікавою та корисною була інформація про роботу дроном під час знаходження пошкоджень елементів фотогальванічної електростанції. Маючи величезні площі із панелями, дрон ефективно і успішно впорався із подібним завданням, на основі чого був зроблений звіт.
 
 
    Найзатребуванішим для роботи, на сьогодні, є дрон DJI Phantom 4 RTK, який має 20-мегапіксельну камеру. Попри невеликі габарити він є дуже компактним, тому не виникає жодних проблем проблем із транспортуванням. Рекордом знімання за день таким дрона становить  4 000 гектар, із наявними 22 батареями. Для зручного управління дроном він також має пульт управління з інтегрованим екраном та змінними батареями.
 
 
 
 
 
     Студентам сподобалась організована зустріч, вони уважно слухали цікаву доповідь, адже багато запитання було адресовано доповідачу. Питання від студентів дуже варіювались, починаючи від сфер застосування, наприклад у сільському господарстві та екології, і закінчуючи новими розробками DroneUA.
 Під кінець заняття доєднався ще один представник компанії Г. Лісовий, який коротко підсумував основні цілі та можливості зустрічі та розкрив особливості тісної співпраці факультету землевпорядкування із DroneUA.
 
 
   Дуже корисним та цікавим було спілкування студентів із представниками компанії  DroneUA у рамках вивчення курсу навчальної дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування!
Студенти виявили сподівання, що подібні зустрічі із представниками технологічних компаній, в тому числі із DroneUA , ще будуть систематично відбуватись у майбутньому. Також студенти факультету, колективи кафедри управління земельними ресурсами та факультету землевпорядкування щиро вдячні за співпрацю DroneUA!

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook