ПРОВЕДЕНО МАЙСТЕР-КЛАС НА ТЕМУ: «ПРО ОРЕНДНІ ВІДНОСИНИ В АКВАКУЛЬТУРІ» ДЛЯ МАГІСТРІВ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «ПРИКЛАДНА ЕКОНОМІКА» І «ВОДНІ БІОРЕСУРСИ ТА АКВАКУЛЬТУРА»

July 1, 2019
НУБіП України

 Своєрідні спеціальні заняття для магістрів науково-педагогічними працівниками кафедри глобальної економіки постійно проводяться із залученням галузевих спеціалістів, провідних вчених, практиків.
 Тож і в Міжнародний день рибальства, 27 червня 2019 року дві групи магістрів освітньої програми «Прикладна економіка» (051 «Економіка») й «Водні біоресурси та аквакультура» Національного університету біоресурсів і природокористування прийняли участь у майстер-класі на тему «Про орендні відносини в аквакультурі», який провів директор Бюджетної установи «Методично-технологічний центр з аквакультури» Юрій Шарило.


 «Цим заняттям ми продовжуємо долучати всіх охочих до вивчення орендних відносин в аквакультурі, як складної та відповідальної сфери діяльності. Потрібно вивчати і адаптувати міжнародний досвід, оскільки спеціалістів з орендних відносин, особливо з урахуванням економічної складової, не готує жоден з українських вузів. Але такі фахівці нині дуже потрібні» - зауважила завідувач кафедри глобальної економіки Наталія Вдовенко. Саме складність процедури надання в оренду водойм для ведення аквакультури фахівці називають однією з основних проблем даній сфері господарської діяльності. А для того, що вирішувати її необхідні підготовлені фахівці.


 Найбільше студентів зацікавила практична частина майстер-класу, де магістри виконували різнорівневі завдання з даної теми.
Майстер-клас проведено з метою покращення підготовки кадрів для сектору аквакультури в контексті проведених лекцій з прикладних питань навчальної дисципліни «Економіка рибогосподарської галузі» та в рамках додаткової угоди № 2 від 04.03.2019 до договору про співробітництво між Бюджетною установою «Методично-технологічний центр з аквакультури» Державного агентства рибного господарства України й Національним університетом біоресурсів і природокористування України. Є надія, що отримані майбутніми фахівцями знання допоможуть у розбудові сучасної моделі економічного розвитку аквакультури та рибного господарства в Україні.

 

Богач Л. В., кандидат економічних наук, старший викладач

кафедри глобальної економіки
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook