«ЖИВА ПАМ’ЯТЬ У КОЖНІЙ ТРОЯНДІ»: КОЛЕКТИВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК ВШАНУВАВ ГЕРОЇВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ
Щороку 8 травня в Україні та в усьому світі вшановують День пам’яті і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це день глибокої шани тим, хто віддав своє життя заради миру та свободи, а також тим, хто вижив, пройшовши через надзвичайно складні випробування.
У ці дні ми з глибокою шаною згадуємо події Другої світової війни – найкривавішого конфлікту в історії людства, який торкнувся кожної української родини. Сьогодні ми привертаємо суспільно-політичну, морально-етичну увагу на надзвичайно важливу, але часто недооцінену сторінку історії – внесок українських воїнів у перемогу над нацизмом.
Цього року співробітники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, на чолі із заступником декана Наталією Слободянюк, долучилися до загальнонаціональної ініціативи, висадивши символічні троянди як знак вічної пам’яті, пошани та надії.
Червона троянда — один із квіткових символів пам’яті про загиблих у війнах. Вона уособлює не лише пролиту кров, але й любов до Батьківщини, силу духу та незламність українського народу.
Під час заходу були висаджені кущі троянд на території навчального корпусу 12, біля кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів. До акції долучилися аспіранти, студенти та викладачі кафедри. Спільна праця об’єднала покоління навколо важливої мети — зберегти пам’ять про минуле й утвердити мирне майбутнє.
Посадка троянд стала не лише даниною пам’яті, але й закликом до єдності, відповідальності та миру. Сьогодні, як ніколи, важливо берегти здобуту перемогу, протистояти новим загрозам і пам’ятати, що свобода має високу ціну.
Пам’ятаємо! Перемагаємо!
Слава Героям минулого! Слава Героям сьогодення. Слава Україні!
Наталія Голембовська,
завідувач кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів (в.о.)