Від символу французької культури до академічної співпраці: лекція професора Бенуа Ван Дер Реста як новий крок у співпраці між НУБіП та INP-AgroToulouse

May 9, 2025

У квітні 2025 року завершився візит до INP-AgroToulouse у рамках програми Erasmus заступника декана з міжнародної діяльності агробіологічного факультету Кравченко Ольги Олександрівни. І логічним кроком подальшої колаборації між нашими навчальними закладами стала онлайн - лекція директора міжнародних програм навчального закладу професора Бенуа Ван Дер Реста, «From millstone to French baguette, the history of bread formulation», до якої, окрім студентів і співробітників агробіологічного факультету, могли долучитися всі охочі, які прагнули дізнатися більше стосовно аграрної спадщини Франції, історії харчових технологій і можливості міжнародного академічного обміну.

На початку заходу  Бенуа Ван Дер Рест ознайомив учасників з перспективами академічного обміну студентів і викладачів, організацією спільних наукових досліджень та можливостями стажування українських студентів у Тулузькій Політехніці (INP).

А далі почалася захоплива мандрівка в історію хлібопечення, під час якої вельмишановний гість ознайомив присутніх із впливом історичних і технологічних факторів на виробництво хліба у Франції, процесами збирання, зберігання й переробки зерна; а також месье Бенуа розповів, завдяки чому звичайне зерно перетворюється на кулінарну візитівку Франції – багет та шоколатин.

Після завершення лекції усі учасники мали можливості поставити запитання,  які стосувалися як технології отримання хлібобулочних  виробів, так і отримання консультації щодо умов навчання  та академічного обміну у Франції.

Отже, сподіваємось що ця лекція стане лише першим кроком у започаткуванні нових курсів та програми подвійних дипломів.

 

Ольга Кравченко,

заступник декана з міжнародної діяльності агробіологічного факультету

Журомська Анна,

студентка 1 курсу АБФ

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook