Аспекти годівлі - ключі до вирощування телят в молочний період

1 May 2024, 9:37

     30 квітня 2024 року кафедрою годівлі тварин та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного організовано гостьову лекцію-дискусію на тему "Годівля телят в молочний період" для студентів першого курсу спеціальності 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". Спікером заходу був кандидат сільськогосподарських наук Юрій Позняковський, продакт-менеджер напрямку ВРХ, компанії "AVA GROUP".

 

     Під час вступного слова завідувач кафедри, професор Михайло Сичов, відмітив, що проведення лекцій-дискусій з запрошенням фахівців з бізнесу  є гарною традицією кафедри і проводиться на постійній основі.Оскільки потрібно максимально наблизити підготовку майбутніх фахівців до вимог ринку праці та запропонувати роботодавцям кваліфікованих та перспективних працівників.

     Під час лекції Юрій Позняковський поділився історією створення компанії, її розвитком та можливостями працевлаштування для молодих спеціалістів. Він закцентував увагу студентів на ключових аспектах годівлі телят в молочний період та  важливість епігенетики у контексті вирощування тварин. Епігенетика вивчає зміни у виразі генів, які не залежать від самої ДНК-послідовності, але впливають на спадковість та фенотип організму. 

     У контексті годівлі телят в молочний період епігенетичні фактори можуть мати велике значення. Наприклад, раціон матері, яка впливає на її епігенетичний профіль, може впливати на спадковість і метаболічне здоров'я телят. Також, умови утримання та догляд за телятами під час періоду годівлі можуть викликати епігенетичні зміни, які впливають на подальший розвиток тварин.
     Також було розглянуто оптимальний склад раціону для телят в молочний період та різні види молочних замінників. Висвітлено процес підготовки і використання молочних сумішей для годівлі телят, враховуючи їх хімічний склад та поживність.
 
     Юрій Позняковський наголосив на  важливих аспектах утримання телят в молочний період, зокрема вимоги до температури, вентиляції та вологості профілактики захворювань та ветеринарного догляду в період годівлі телят.

     Ці ключові аспекти є важливими для правильного вирощування телят у молочний період та підготовки їх до подальшого продуктивного використання.

     Лекція-дискусія пройшла в творчій та дружній атмосфері, де студенти активно обговорювали проблематику та отримували вичерпні відповіді на свої запитання. Представлена інформація зацікавила студентів і підкреслила важливість та різносторонність обраної професії.
 
Асистент кафедри
Владислав Пітера
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook