Екскурсія учнів 2 класу гімназії №179 м. Києва на факультет ветеринарної медицини НУБіП України

October 19, 2023
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Дитинство – найпрекрасніша пора в житті кожної людини, а також і найважливіша, бо саме тоді формується наш характер, уподобання, моральні цінності. Важливо, щоб воно було щасливим. Екскурсії мають велике виховне значення, так як сприяють вихованню таких якостей особистості, як: вдумливість, інтерес та любов до природи, кмітливість, уміння бачити прекрасне у навколишньому світі, старанність, самостійність тощо.
19 жовтня, учні 2-Г класу гімназії 179 м. Києва відвідали факультет ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів та природокористування України. Завітали учні до факультету на запрошення старшого викладача кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Юрія Масаловича.

Першою локацією був славнозвісний музей анатомії, де школярі під керівництвом Таїсії Яківни Сівак з подивом та захопленням розглядали різноманітні експонати: скелет носорога, жирафи, крокодила, пітона та багато іншого не менш цікавого та екзотичного. Це їх перше знайомство з факультетом та спеціальністю «Ветеринарна медицина». Сьогодні, це унікальний музей, у якому зібрані понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів з представників фауни усіх континентів. Екскурсоводом на локації був досвідчений, професіональний та відданий своїй справі доцент Микола Стегней. Він зміг зацікавити та привернути увагу дітей до кожного експонату і допоміг класному керівнику побачити щастя в очах дітей. Що може бути важливішим та прекраснішим, враховуючи реалії в яких сьогодні живуть діти?

Але це далеко не все. Далі учні ознайомилися з навчально-науково-виробничим клінічним центром «Ветмедсервіс». Дану локацію очолив доц. В’ячеслав Соломон, який залюбки продемонстрував, як вимірюють температуру та пульс тваринам, показав всіх тварин, які є в клініці та віварії. У дітей було безліч дитячих та цікавих запитань, що стосувалися лабораторних мишей та кролів. Учні з цікавістю роздивлялися, як відбувається прийом тварин у клініці.

На завершення, учні відвідали центр НАУКА 3.0 «ЗООПАРК ПІД МІКРОСКОПОМ». Вони були здивовані побаченим та пізнали глибину мікроскопічних живих організмів, які знаходяться поряд з нами, але невидимі неозброєним оком людини. Діти зрозуміли, що багато різних паразитів дуже часто розвиваються у людей, які вживають немиті фрукти, овочі та не підтримують гігієну власного тіла.

Наприкінці зустрічі, класний керівник запропонувала учням відвідати ботанічний сад НУБіП України. Діти щиро вигукували слова вдячності, а деякі з них, хоч мабуть по дитячому, але проявили бажання стати ветеринарами.
     За матеріалами Юрія Масаловича
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook