ТЕМАТИЧНИЙ ЗАХІД НА ТЕМУ: «НЕ ПОТОКАМИ ШУМНИХ ФРАЗ…»: ФРАНКО ЧИ ШЕПТИЦЬКИЙ?

April 4, 2023

 

1Сьогодні, як ніколи, є актуальними і необхідними проведення заходів із пізнання знайомих нам постатей Андрея Шептицького та Івана Франка, але не як релігійного діяча та письменника, а як економістів та просвітників.

Іван Франко та Андрей Шептицький - вагомі постаті в історії та національній свідомості українців. Недарма обидва вони у сприйманні народу здобули славу «українських Мойсеїв». Здобули саме тихою, невтомною працею, а не потоком шумних, галасливих фраз.

Так, пророчо і актуально звучать сьогодні слова АндреяШептицького з далекого 1941 року. «Усі, хто почуваються українцями і хотять працювати для добра України, нехай забудуть про які-небудь партійні роздори, нехай працюють в єдності і згоді над відбудовою так дуже знищеного нашого економічного, просвітнього і культурного життя. Тоді на підвалинах солідарності і усильної праці всіх українців повстане соборна Україна не тільки як велике слово і ідея, але як живий життєздатний, здоровий, могутній, державний організм, побудований жертвою життя одних, а муравельною працею, залізними зусиллями і трудами других».

10

Економічна стратегія І. Франка не лише давала поштовх до осмислення ролі економічних відносин у житті краю, але і творила перспективу майбутнього розвитку держави.

Ось тому важливим є завдання детально вивчати економічну спадщину Івана Франка, не лише економістами чи соціологами, але й широко популяризувати її серед владної еліти. З того можна зробити висновок, що І. Франко як і колись, так і тепер є в рядах визначних учених-економістів не лише України, але і світу.

03 та 04 квітня 2023 року в групах ЕкЕо-11М та ОФП-11М було проведено тематичний захід на тему: «Не потоками шумних фраз…»: Франко чи Шептицький?

23456789

Доповіді студентів були цікавими та змістовними, наповнені презентаціями та відеороликами. Із обговорення доповідей було зрозуміло, що дана тематика є цікавою для молоді.

Уляна Бурдаш, викладачка циклової комісії
спеціальних економічних дисциплін
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook