Вступні фахові випробування до аспірантури за низкою освітньо-наукових програм відбулися 17 серпня 2022 року

August 24, 2022

 

Вступні фахові випробування до аспірантури за низкою освітньо-наукових програм відбулися 17 серпня 2022 року.  Учасниками цього дійства також стали претенденти на навчання за освітньо-науковою програмою «Екологічна безпека (гідрохімія та агроекологія)» у спеціальності 102 Хімія.

Цю унікальну ОНП з хімії  станом на 2021 рік було ліцензовано лише у нашому університеті і одному із НДІ. І це не дивлячись на те, що хіміко-екологічна складова у гідросфері та агросфері стала пріоритетною не лише для України, а й в світовому масштабі.

Відповідно до профілю ОНП «Екологічна безпека (гідрохімія та агроекологія)» підбиралися абітурієнти для вступу до аспірантури і ними стали:

Варик Ганна Степанівна,  судовий експерт Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (судова інженерно-екологічна експертиза);

Марочкіна Тетяна Василівна, займала посаду викладач-стажист, на кафедрі «Хімії, екологіїї та методики їх навчання» в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

 

Фаховий іспит відбувся за розкладом і комісія у складі д.с.г.н Літвінова Д.В., д.х.н. Копілевича В.А. та к.х.н. Войтенко Л.В. позитивно оцінила його.

Вступники продемонстрували достатній рівень знань з загальної і неорганічної хімії та хімічної екології в розрізі екологічної безпеки, виявили свою вмотивованість до навчання й проведення досліджень у цій сфері й переконливо та обґрунтовано представили екзаменаційній комісії свої дослідницькі пропозиції.

Бажаємо майбутнім здобувачам успішного проходження усіх етапів навчання і  досліджень аж до здобуття наукового ступеню «Доктор філософії з хімії»!

 

Володимир Копілевич,

гарант ОНП «Екологічна безпека (гідрохімія і агроекологія)»
за спеціальністю 102 Хімія
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook