Кафедра ТІДП провела виховний захід, приурочений тридцять шостій річниці трагедії на ЧАЕС

April 26, 2022

 

Сьогодні весь світ згадує річницю трагедії, що трапилася на Чорнобильській АЕС 36 років тому - два теплові вибухи та подальше руйнування четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. Саме так розпочалося страшне лихо на українській землі  в ніч на 26 квітня 1986 року. Суміш із розплавленого металу, піску, бетону і частинок палива розтікалася під реакторними приміщеннями. В результаті аварії стався викид радіоактивних речовин і зараження ними великих територій. Зупинити виверження радіоактивних речовин зі зруйнованого реактора вдалося лише наприкінці травня 1986 року. Трагедія, спричинена вибухом на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

 

Вражаючі масштаби катастрофи людство відчуває до тепер, такі події не мають повторюватися у майбутньому. З цією метою, було проведено виховний захід доценткою кафедри теорії та історії держави і права Іриною Єрмоленко для студентів  юридичного факультету.

 

На початку заходу було поставлено питання : «Які висновки має зробити людство із чорнобильської трагедії»? Відповідь очевидна : «Перш за все, це – відповідальність, адже «мирний атом» виявився вже й не таким «мирним» і безпечним, а, значить, має бути підконтрольний людині із усіма можливими наслідками, і бути технологічно прогнозованим. А суспільство та відповідні державні інституції мають бути готовими у «винятковому режимі» до можливих нештатних ситуацій».

 

Ця трагедія забрала життя тисяч людей, перетворила ліси й поля на зону відчуження, завдала колосальної шкоди екології не тільки на території Української держави, а й Європи. Тому, на наш погляд, досить влучним і надалі залишається вислів «Ніколи знову»!

Кафедра теорії та історії держави і права

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook