«Неповнолітні особи в освітніх процесах»: просвітницький проєкт кафедри ТІДП «Школа знавців права» відновив свою роботу

9 April 2022, 14:21

 

09 квітня 2022 року після вимушеної перерви відновив свою роботу просвітницький проєкт кафедри ТІДП «Школа знавців права». Сьогодні учасники зустрілись на вебінарі, щоб прослухати та обговорити зі спікеркою Оленою Чомахашвілі чергову тему «Неповнолітні особи в освітніх процесах».

 

Розглянули поняття та значення освіти, яка є основою інтелектуального, духовного, фізичного і культурного розвитку особистості, її успішної соціалізації, економічного добробуту, запорукою розвитку суспільства, об’єднаного спільними цінностями і культурою, та держави. Адже, метою освіти є всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, її талантів, інтелектуальних, творчих і фізичних здібностей, формування цінностей і необхідних для успішної самореалізації компетентностей, виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству, збагачення на цій основі інтелектуального, економічного, творчого, культурного потенціалу Українського народу, підвищення освітнього рівня громадян задля забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору.

 

Дослідили види освіти та зауважили, що особа реалізує своє право на освіту впродовж життя шляхом формальної, неформальної та інформальної освіти. Держава визнає ці види освіти, створює умови для розвитку суб’єктів освітньої діяльності, що надають відповідні освітні послуги, а також заохочує до здобуття освіти всіх видів.

 

Обговорили основні форми здобуття освіти. А саме, інституціональну (очна (денна, вечірня), заочна, дистанційна, мережева); індивідуальну (екстернатна, сімейна (домашня), педагогічний патронаж, освіту на робочому місці (на виробництві); дуальну.

І уже наступного тижня, 09 квітня 2022 р., учасники та учасниці разом із спікеркою Світланою Ковальовою з’ясують особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх осіб.

 

Кафедра теорії та історії держави і права

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook