Вебінар від компаніїї WorkFall щодо використання сервісів Amazon відбувся на факультеті інформаційних технологій

15 жовтня 2021 року

Amazon Web Services або AWS - дочірня компанією Amazon.com, що надає платформу хмарних обчислень в оренду приватним особам, компаніям та урядам на основі платної підписки. Існує і безкоштовна підписка, яка доступна протягом перших 12 місяців. Технологія дозволяє абонентам мати у своєму розпорядженні повноцінний віртуальний кластер комп'ютерів, який завжди доступний через Інтернет. Віртуальні комп'ютери AWS мають більшість атрибутів реального комп'ютера, включаючи апаратні пристрої (процесор, відеокарту, локальну та оперативну пам'ять, жорсткий диск або SSD-накопичувач); операційну систему на вибір; мережу; і попередньо встановлені прикладні програми, такі як веб-сервер, база даних, CRM і т. д. Кожна система AWS також віртуалізує консольний ввід/вивід (клавіатура, дисплей і миша), що дозволяє користувачам AWS підключитися до своєї системи AWS за допомогою браузера. Браузер виступає як вікно у віртуальний комп'ютер, дозволяючи користувачу входити в систему, налаштовувати та використовувати свої віртуальні системи так само, як справжній, фізичний комп'ютер. Це дозволяє їм налаштувати систему так, щоб надавати інтернет-орієнтовані сервіси та послуги своїм клієнтам. Технологія AWS базується на серверних кластерах (фермах), розташованих по всьому світі.

12 жовтня студенти і викладачі факультету інформаційних технологій мали змогу бути присутніми на вебінарі, де Ritu Ashar, co-founder & chief AWS Learning officer, розповіла про основні сервіси, що надаються цією платформою.

Протягом майже двох годин тривав вебінар. Ritu Ashar надала багато корисних посилань і в загальних рисах розповіла про можливості використовувати хмарні сервіси Amazon: віртуальні ОС MACOS та IOS, інструментарій для розробки додатків на Java, Pyton тощо. Більшість служб не надаються безпосередньо кінцевим користувачам, але замість цього пропонуються функціональні можливості через API, які розробники можуть використовувати в своїх програмах. Пропозиції Amazon Web Services доступні через HTTP, використовуючи архітектурний стиль REST та протокол SOAP.

Була можливість ставити запитання як усно, так і письмово в чаті. Наприкінці було запропоновано новий вебінар, на якому можуть бути представлені більш детально окремі сервіси.

Супроводжувала цю зустріч Юлія Живіцька (Yuliia Zhyvitska), Technical Recruiter Workfall Pte Ltd. Слід зауважити, що Ritu Ashar на час вебінару знаходилася в Катарі, а ми разом з Юлією – в Україні!

 

 Голуб Белла Львівна, завідувач кафедри комп'ютерних наук

 


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook