Всеукраїнський форум інформатиків: наші викладачі тримають руку на пульсі вітчизняної ІТ-освіти

20 вересня 2021 року

18 вересня 2021 року у м. Чернігів відбувся Всеукраїнський форум інформатиків

Організація Форуму обумовлена глибиною сучасних викликів, які постали перед системою освіти України, і, зокрема, необхідністю створення умов для розвитку ІТ-освіти, починаючи зі шкільної інформатики, роботи з обдарованими учнями і через дуальну освіту формування нового класу сучасних фахівців ІТ-галузі і суміжних професій. Форум є системою підтримки для реформ в освіті України. Саме така форма взаємодії є визнаною в Європі і дає результати в реформах.

Головні завдання Форуму:

  • створення платформи для комунікації вчителів інформатики, викладачів ІТ-напрямків у закладах вищої освіти, науковців, представників влади та ІТ-індустрії;
  • поширення кращих практик і методик навчання;
  • роз’яснення причин для змін та реформ;
  • моніторинг впровадження нових рішень МОН в систему освіти та їх вплив на розвиток системи ІТ-навчання.

У якості експерта до роботи форуму була запрошена доцент кафедри інформаційних систем і технологій Олена Кузьмінська, яка також є заступником голови журі IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з Інформаційних технологій. Саме з проведення 17 вересня круглого столу на тему: «Стратегія розвитку Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій», де автори завдань та члени журі обговорили проблемні та перспективні питання розвитку цієї олімпіади, розпочалась активна робота в рамках форуму.

Оскільки Олена Кузьмінська представляла на цьому поважному зібранні факультет інформаційних технологій НУБіП України, вона не могла не звернути увагу на наступності підготовки ІТ-фахівців. Так, випускник нашого факультету Богдан Ворона, який наразі є успішним аналітиком даних, в минулому був призером Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій, а завдяки Олені Кузьмінській, долучився й до роботи з сьогоднішніми талановитими школярами як член журі цієї ж олімпіади.

Тож, переваги навчання на нашому факультеті, а особливо на освітній програмі «Інформаційні системи і технології», було презентовано як організаторам форуму, так і його учасникам.

Сподіваємось, що кожен учасник форуму крім неймовірних емоцій та досвіду спілкування з колегами – фахівцями вищого ґатунку, докладе власних зусиль до розбудови якісної української ІТ-освіти. А ми, представники факультету інформаційних технологій, завжди відкриті до співпраці!

 

 

 Олена Кузьмінська, доцент кафедри інформаційних систем і технологій 
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook