Юлія Шулик, Михайло Бойко: обираємо спеціальність «Садово-паркове господарство» – перспективу, престиж, навчання у зручному форматі

24 липня 2021 року
     «Сучасне садово-паркове господарство – перспективна галузь, така, що швидко та динамічно розвивається і передбачає використання не лише творчого підходу, але й сучасних технологій та світового досвіду, – переконані випускники Бережанського фахового коледжу Юлія Шулик і Михайло Бойко, які вирішили здобувати цю спеціальність у НУБіП.

1  2

  • Чому саме обрали спеціальність «Садово-паркове господарство»?

Всупереч поширеній думці, створення саду або парку – це не лише розташування рослин на місцевості, а багатогранний процес, який починається з аналізу ґрунту і включає в себе різноманітні складові: від планування до посадки рослин і спостереження за їх ростом і розвитком. Саме тому є необхідність в фахівцях в означеній галузі і затребуваність на ринку праці,– ділиться думками Юля.

Випускники зможуть працювати як в державних організаціях, так і в приватних фірмах, будівельних організаціях та парках, розсадниках й оранжереях тощо. Багато з означених організацій вже зараз відчувають нестачу у співробітниках, які володіли б і біологічними знаннями в галузі декоративного рослинництва, і знаннями та вміннями в галузі ландшафтного проєктування. І тут у підготовці таких фахівців рівних НУБіП України немає,– більш прагматично стверджує Михайло.

  • Звідки дізналися про НУБіП України?

Про наш університет (кажемо наш, адже Бережанський фаховий коледж в його структурі) знаємо і чуємо ще з першого курсу. Чекали, що зможемо відвідати його, та пандемія і довгий карантин завадили цьому. Але постійно стежимо за новинами сайту університету, побували тричі на Дні відкритих дверей онлайн. Я, як голова студентської організації, – каже Юля, – перечитувала газету «Університетський кур’єр». Багато схвальних, позитивних відгуків почули і від керівниці коледжу та інших викладачів, – доповнює свою одногрупницю Михайло.

  • Чого очікуєте від навчання в університеті?

Юля: спеціальність «Садово-паркове господарство» дозволить опанувати професію, що несе в собі мистецтво створення декоративних садів, парків, ділянок зелених насаджень, призначених для естетичного поліпшення краєвиду та для відпочинку. Дана спеціальність та її фахівці несуть почесну місію вирішення екологічних проблем міст і населених пунктів, оздоровлення населення держави та виховання творчої особистості.

Михайло: випускники даної спеціальності мають нагоду працевлаштуватися у приватних і державних установах, паркових комплексах, ботанічних садах, заповідниках, оранжерейних і садових центрах, розсадниках, спеціалізованих агрофірмах, садових центрах. Фахівці можуть влаштуватися й успішно розвиватися в ролі ландшафтного дизайнера, інженера, агронома зеленого будівництва, директора власного приватного підприємства з озеленення приватних і державних територій.

Нині в Україні фахівці спеціальності «Садово-паркове господарство» за даними сайту https://www.work.ua/ отримують від 12 500 гривень в місяць. Дана професія наразі є надзвичайно перспективним напрямом діяльності, адже нині особлива увага приділяється проблемам, що виникають при розбудові населених пунктів, зокрема екологічного характеру.

  • Чим любите займатися, окрім навчання?

Юля: надзвичайно люблю народний танець. Танцюю з раннього дитинства в колективі «Водограй» нашого місцевого будинку творчості школярів, у коледжі займалася танцями в студентському танцювальному колективі «Насолода». І хочу продовжити улюблену справу в столичному виші. Люблю читати, вишивати, спілкуватися з друзями, люблю малювати.

Михайло: люблю створювати різноманітні дизайнерські проєкти з озеленення територій, багато читаю. Обожнюю подорожувати. Ціную знайомства з новими цікавими людьми.

Хай вам щастить у дорослому бурхливому столичному житті, молоді люди!

Хай здійснюються мрії!

А ми ще обов’язково про вас почуємо і пишатимемося тим, що ви вийшли зі стін Бережанського фахового коледжу!

Розмовляв Ігор Буняк,
завідувач агромеханічного відділення
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook