Лісова таксація: навчальна практика – 2021

6 липня 2021 року
     Оцінка та облік лісових ресурсів потребують ґрунтовних знань лісотаксаційної науки, вміння застосування спеціального обладнання та різноманітних методик. З даною метою і проводиться навчальна практика з дисципліни лісова таксація для студентів ННІ ЛіСПГ на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» у Дзвінківському навчально-науково-виробничому центрі.
     Навчальна практика розпочалась із ознайомленням із виробничими потужностями та науковими здобутками підприємства, де цікаву екскурсію по підприємству провів заступник директора Олександр Мельник. Він розповів про становлення та розвиток підприємства, а також було продемонстровано можливості сучасної системи відеонагляду за лісовими масивами.
  
     Досить цікавою була презентація сучасної лабораторії біотехнології рослин яку провела Оксана Чорнобров.
     Теоретичні знання, які були отримані під час аудиторних занять, студенти змогли закріпити на практиці у лісових масивах структурного підрозділу університету. Студенти отримали практичні навики із: використання сучасного лісотаксаційного обладнання; обліку лісопродукції; таксації дерев та лісових насаджень; дослідження з аналізу ходу росту; окомірно-вимірювальної таксації при проведенні інвентаризації насаджень і т.д.
  
 
     Досить насиченою була культурно-виховна робота. Щоденні тренування з футболу, волейболу та настільного тенісу завершилися змаганнями серед студентів та викладачів інституту.
     Окрім того, проводились святкові дискотеки, перегляди фільмів ну і звичайно футбольних матчів та підтримка збірної України.
     Отримані практичні знання обов’язково стануть у нагоді нашим студентам на виробництві, а приємні моменти, особливо приготування ухи, картоплі та шашликів на кострі під українські пісні залишаться у пам’яті на все життя.
  
     Кафедра таксації лісу та лісового менеджменту висловлює подяку керівництву та працівникам ВП «Боярська ЛДС» за сприяння у проведенні навчальної практики.
 
Леснік О. М.,
старший викладач кафедри

таксації лісу та лісового менеджменту 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook