Обговорення освітньо-наукової програми «Інформаційні технології» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки»

29 жовтня 2020 року

29 жовтня 2020 року кафедрою комп’ютерних наук під керівництвом зав.кафедрою к.т.н., доцента Голуб Б.Л. за участю д.т.н., професора Гданського політехнічного університету (ПНР) Рішарда Стржелецькі була проведена нарада - обговорення освітньо-наукової програми «Інформаційні технології» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» галузі знань 12 «Інформаційні технології» (Кваліфікація: Доктор філософії з інформаційних технологій). З української сторони в дискусії прийняли участь д.т.н., проф. Хиленко В.В., к.т.н.. доц. Голуб Б.Л., к.т.н., доцент Ткаченко О.М. та інші викладачі кафедри.

В процесі обговорення розділу ОНП «Основний фокус освітньо-наукової програми та спеціалізації» були внесені пропозиції щодо необхідності додатково акцентувати в ОНП увагу на специфіку базового навчального закладу (НУБІП) та відображення відповідних особливостей підготовки наукових фахівців з‘орієнтованих на проводження сучасних інформаційних технологій в агропромисловому секторі.

При обговоренні матеріалів курсу «Комп'ютерна обробка інформації» було надана рекомендація щодо виділення окремого лекційного часу на ознайомлення аспірантів та здобувачів з анонсованими провідними науковими та науково-дослідними установами, ведучими світовими університетами новітніх рішень та напрямків розвитку ІТ. По програмі курсу «Програмно-апаратне забезпечення сучасних комп'ютерних систем» було рекомендовано звернути увагу слухачів на постійний апгрейт програмного забезпечення та приділити увагу версіям ПЗ, які з’явились на ринку за час після закінчення попередніх щаблів навчання.

Професор Р.Стржелецькі проінформував учасників обговорення про досвід підготовки PHD в Гданському університеті і надав ряд пропозицій щодо доповнення програм основних курсів з точки зору максимального наближення теоретичних знань до потреб промисловості та бізнесу, які є замовниками подальших науково-прикладних досліджень та розробок.

В цілому, учасниками наради була дана позитивна оцінка підготовленої ОНП і рекомендовано Гаранту програми – професору Хиленку В.В. – додатково проаналізувати надані рекомендації та пропозиції з урахуванням результатів обговорення і представити наступну редакцію ОНП на науковій раді факультету чи відповідному семінарі.

Хиленку В.В., професор кафедри комп’ютерних наук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook