Відеостудію цифрового освітнього контенту презентували до дня університету на факультеті інформаційних технологій

1 червня 2021 року
    Сучасний цифровий світ стає все більше відкритим і віртуальним. В системі університетської освіти набуває актуальності розвиток системи відкритої освіти у зв’язку з розвитком сучасного інформаційного суспільства, впровадженням нових інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес, впровадженням дистанційних форм навчання, набуттям відповідних вмінь та навичок здобувачами вищої освіти.

Оскільки студенти та викладачі в умовах відкритої університетської освіти отримують розширений доступ до цифрових інструментів і ресурсів, відбувається зміна традиційних навчальних практик, які використовувались для викладання та навчання. Студенти можуть фактично працювати з власними цифровими пристроями, які під’єднані до мережі Інтернет. При цьому, електронний контент має бути не просто оцифрованим підручником чи іншим документом. Одним з найбільш ефективних типів ресурсів для навчання є навчальне відео. Створення навчальних відеоресурсів дозволить викладачам організувати навчальну діяльність студентів за змішаною технологією, поєднуючи роботу студента з цифровим контентом та інтерактивні заняття в лабораторіях.

Відеостудія, яка обладнана в 15 навчальному корпусі, призначена і для створення сучасного навчального відеоконтенту, і для виконання низки дослідницьких завдань в межах наукової теми «Розробка моделі Веб-орієнтованої системи доставки навчального контенту в умовах відкритої університетської освіти», яка виконується на факультеті інформаційних технологій.


Аудиторію для відеостудії переобладнано з кафедрального приміщення кафедри інформаційних систем і технологій, облаштовано звукоізоляційними панелями та хромакеєм. Придбано камери, мікрофони, планшети, робочі станції, системи для міксування відео. Програмне та технічне забезпечення дає можливість записувати, здійснювати монтаж відеоматеріалів, міксувати відеопотоки з різних джерел, накладати різноманітні ефекти. Всі матеріали після монтажу та розгляду на навчально-методичній раді факультету розміщуються на відеоканалі факультету інформаційних технологій (https://www.youtube.com/channel/UC-U1fqRT0jeRLUUDcMq1uaw) та інтегруються в ресурси ЕНК на навчальному порталі.

Крім запису навчального відео, у відеостудії можна записувати репортажі, модерувати он-лайн конференції, брати інтерв’ю тощо.

Запрошуємо всіх колег до співпраці!

 

Глазунова Олена,
декан факультету інформаційних технологій

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook