Вдалий виступ студента спеціальності «Фізична культура і спорт» Дмитра Нікуліна на Чемпіонаті України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років

31 березня 2021 року
     У Чернігові з 22 по 27 березня 2021 року відбувся Чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. У змаганнях взяли участь понад 200 юнаків і дівчат.

     Відкритий чемпіонат України серед юніорів у Чернігові проходив вперше. Сюди приїхали люди, які займаються професійно у спортивних школах в областях. Це рівень майстрів спорту, кандидатів в майстри. Ці змагання являлись відбірковими до чемпіонату світу, який відбудеться у Саудівській Аравії, та до чемпіонату Європи серед спортсменів до 20 років, який відбудеться у Фінляндії у вересні.
     За регламентом змагань важкоатлети виконували ривок та поштовх. Переможця визначали за сумарною вагою цих двох вправ. Також вівся і командний залік.

     Від нашого університету у Відкритому чемпіонаті взяв участь Дмитро Нікулін (спеціальність «Фізична культура і спорт»). На змаганнях такого рівня Дмитро виступав вперше і достойно представив наш університет посівши 5-те місце в категорії 109 кг з сумою – 163 кг (ривок 120 кг, поштовх – 143 кг). Це найкращий особистий результат, який показав спортсмен на змаганнях. Тренуючись під керівництвом викладача кафедри фізичного виховання Юрія Безуглого протягом пів року, Дмитро збільшив свій особистий результат на 90 кг, і отримав розряд кандидата у майстри спорту України з важкої атлетики.

     26 квітня 2021 року спортсмен буде брати участь у Всеукраїнській Універсіаді, а подальші плани – виконати норматив Майстра спорту України і потрапити до збірної команди України з важкої атлетики.

Побажаємо успіху Дмитру в досягненні намічених цілей!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook