Залучення територіальних громад до стейкхолдерів ННІ неперервної освіти і туризму

24 лютого 2021 року
 
У ННІ неперервної освіти і туризму України НУБіП України триває робота із розширення сегменту співпраці з партнерами та роботодавцями з метою формування та надання якісних освітянських послуг.
23 лютого 2021 року відбулась робоча зустріч директора Інституту Олени Ковальової та в.о. завідувача кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Сергія Приліпка із паном Іваном Фурсенком – першим заступником керівника виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації громад.
В умовах продовження реалізації реформи децентралізації та поглиблення процесів розширення повноважень місцевої влади постають питання навчання сільських (селищних) голів та інших посадових осіб органів місцевого самоврядування. Під час обговорення проблем знайдено шляхи співпраці ННІ з Всеукраїнською асоціацією громад в частині навчання та підвищення кваліфікації за широким спектром питань.
Особлива увага приділена проведеному аналізу та пропозиціям щодо покращення змістовного наповнення освітньо-професійної програми «Публічне управління та адміністрування», за якою здійснюється підготовка магістрів в НУБіП України, з позицій адаптації випускників до роботи у структурних підрозділах територіальних громад в Україні.
Іван Фурсенко зазначив, що перевагою навчання здобувачів вищої освіти за зазначеною програмою є можливість обрання окремого напряму “Регіональне управління та місцеве самоврядування”, до якого включено вивчення 4 навчальних дисциплін: регіональне управління та місцеве самоврядування, публічне управління інноваційною діяльністю, управління публічними фінансами та громадське врядування. Водночас, з його точки зору назву дисципліни «Державне регулювання АПК» доцільно було б змінити на «Державне регулювання аграрної сфери», що значно розширить поле для вирішення випускниками проблем у всій аграрній сфері, а не лише в АПК.
 
 
В цілому, представник Всеукраїнської асоціацію громад вважає, що зміст освітньо-професійної програми “Публічне управління та адміністрування“ в повній мірі відповідає встановленим вимогам стандарту вищої освіти підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 281 “Публічне управління та адміністрування“ та рекомендує використовувати її освітньому процесі в університеті. Крім того, він порадив ширше залучати посадових осіб органів місцевого самоврядування до проведення гостьових лекцій та практичних навчань у територіальних громадах за умов зняття карантинних обмежень у країні.
 
 
 
Катерина Обиход, к.е.н., асистент

 кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook