Впроваджуємо електронний журнал обліку відвідування студентами навчальних занять та рейтингу академічної успішності студентів

23 лютого 2021 року
     23 лютого на базі факультету інформаційних технологій НУБіП України з ініціативи та під головуванням проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші відбулася робоча нарада із питання розширення впровадження електронних форм документів та форм звітності, що стосуються освітнього процесу в університеті.

     У нараді взяли участь декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова, керівник центру дистанційних технологій навчання Максим Мокрієв, старший викладач кафедри інформаційних систем і технологій Віктор Андрющенко, начальник навчального відділу Віктор Шевчук та заступник начальника Оксана Зазимко.

     Сергій Миколайович окреслив низку завдань, які стоять перед університетом, щодо розширення використання електронного освітнього середовища, збільшення кількості електронних документів, які використовує науково-педагогічний працівник у процесі навчання, а також електронних форм звітності щодо організації освітнього процесу та контролю. До розмови та постановки завдань щодо покращення використання електронного освітнього середовища долучилися Віктор Шевчук та Оксана Зазимко. Найактуальнішими питаннями на сьогодні є запровадження в Університеті нової форми додатка до диплома та академічної довідки, затверджених наказом МОН України від 25.01.2021 р. № 102 «Про запровадження нових форм документів про освіту (наукові ступені) та додатка до них, зразка академічної довідки», а також запровадження електронних екзаменаційних відомостей, журналів успішності та контролю відвідування студентами навчальних занять, а також рейтингів успішності студентів для нарахування академічних стипендій та інших різноманітних форм звітності щодо організації освітнього процесу.

     Декан факультету інформаційних технологій Олена Григорівна та керівник центру дистанційних технологій навчання Максим Мокрієв поділилася з присутніми інформацією про ті напрацювання, які вже на сьогодні має факультет у цьому напрямку, а це і журнал контролю відвідування студентами навчальних занять, який кожен викладач може вести на навчально-інформаційному порталі Elearn при викладанні кожної дисципліни, і можливості формування різноманітних форм звіту. А так як на сьогодні всі викладачі університету мають електронні навчальні курси на Elearn, то актуальним є лише питання ведення кожним з них журналу відвідування навчальних занять, і далі формування звітів щодо відвідування занять студентами кожної академічної групи за тиждень, місяць чи семестр.

     Віктор Андрющенко, старший викладач кафедри інформаційних систем і технологій, за допомогою інтерактивного екрану презентував присутнім як працює на факультеті програма «електронний деканат», нові модулі програми для формування академічних рейтингів студентів для нарахування стипендій, а також результати роботи над новою формою додатка до диплома.

     За результатами наради проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашею кожному з учасників були поставлені конкретні завдання та означені терміни їх виконання. Заплановано уже найближчим часом провести тренінги-навчання для деканів, директорів ННІ, їх заступників та працівників деканатів і дирекцій для запровадження означених документів. Зважаючи на актуальність вже наступного тижня 1 березня зазначене питання буде розглянуто на навчально-методичній раді університету, а потім на ректораті Університету.

Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook