Актуальні питання навчання, виховання і всебічного розвитку студентської молоді в полі зору Ради з організації виховної діяльності університету

17 лютого 2021 року
     15 лютого 2021 року відбулось засідання ради з виховної діяльності НУБіП України, яке відкрив проректор з навчальної і виховної роботи академік Сергій Кваша. Він звернув увагу на організацію і проведення виховної роботи в університеті з урахуванням особливих карантинних умов, пов'язаних з пандемією Covid-19, поєднання зусиль всіх структурних підрозділів базового навчального закладу задля збереження життя і здоров'я студентів першого курсу, які прибули на навчання.

     Сергій Миколайович закликав приділяти увагу формуванню всебічно розвиненої особистості сучасної студентської молоді, адже це завдання є одним з пріоритетних і найактуальніших. Основну увагу проректор зосередив на проведенні системної виховної привентивної роботи в місцях компактного проживання студентів у гуртожитках студентського містечка, недопущенню порушень правил проживання в гуртожитку, забезпеченню засобами санітарної обробки місць загального користування і використання антисептичних засобів обробки рук, дотриманню маскового режиму у місцях компактного проживання і за межами кімнат, негайному реагуванні на випадки скарг і запитів з боку студентів, налагодженню взаємодії зі студентськими радами і адміністраціями гуртожитків. Сергій Миколайович наголосив на неухильному дотриманні вимог оперативного штабу із запобігання захворювання на коронавірусну інфекцію.

     Про особливості організації і проведення очно-онлайн-конкурсу на найкращу інтелектуальну академічну групу, про порядок старту команд на першому етапі конкурсу та жеребкування команд учасників (турніру з шашок) другого етапу онлайн-конкурсу «Найкраща інтелектуальна академічна група НУБіП України» доповідала начальник відділу виховної роботи і студентських справ ННЦ ВР і СР Анна Хижняк. Вона визначила дати проведення заходів, нагадала, що перший етап конкурсу вже проведено на факультетах, а також висвітлила інструкції щодо особливостей проведення п᾽яти турів конкурсу («Пам'ять», «Шашки, «Судоку», «Коефіцієн IQ» «Конкурс капітанів»).

  

     Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку провів жеребкування команд – учасників змагань з шашок за дислокаціями, розміщеними в гуртожитках студентського містечка, і наголосив на дотриманні регламенту проведення змагань.
     Завідувачка лабораторіями кафедри культурології Ірина Литвиненко висвітлила питання особливостей проведення конкурсу «Краса НУБіП України – 2021» та Міжнародного фестивалю «Голосіївська весна – 2021».

  

  

     Про особливості організації і проведення онлайн-шахового турніру «Шаховий король НУБіП України» доповідав президент спортивного шахового клубу «Шаховий король НУБіП України» Василь Базилюк. Він зазначив, що на даному етапі зібрані електронні адреси кращих шахістів НУБіП України, їм надіслано листи із запрошенням зареєструватись на участь в онлайн шаховому турнірі на сайт Chess.com.

     Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський звернувся з проханням взяти участь у заходах щодо вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні 20 лютого 2021 року і запропонував провести онлайн-вебінар за участі провідного фахівця відділу виховної роботи і соціального розвитку ННЦ ВР і СР заслуженого діяча мистецтв Володимира Гонського (Голос Майдану) та представників студентства на платформі Cisco Webex. Геннадій Миколайович запросив представників усі ННІ і факультетів взяти участь у проведенні відео-флешмобу до Міжнародного дня рідної мови, де кожен студент має можливість показати себе, представивши вірш рідною мовою.

 

     У заключному слові Геннадій Ржевський звернув особливу увагу керівників виховного процесу на дотримання вимог наказу щодо проведення перевірок санітарного стану утримання кімнат, закріплених за інститутами і факультетами гуртожитків, а також участі посадових осіб адміністрацій інститутів і факультетів у проведенні зустрічей з мешканцями гуртожитків, організацію чергування НПП та наставників в гуртожитках університету; перевірку наявності засобів для гігієнічної обробки під час непростої санітарно-епідеміологічної ситуації у світі. Директор ННЦ наголосив на виконанні доручення ректорату щодо проведення загальних зустрічей з дотриманням соціальної дистанції на кожному поверсі гуртожитку для вивчення потреб і проблемних питань мешканців, на проведенні привентивної роботи щодо запобігання і недопущення в міжособистісному спілкуванні різних форм насильства у студентському середовищі, особливу увагу звернув на актуалізації профілактики наставниками академічних груп вживання алкоголю та наркотиків серед студентів.

     На завершення засідання Ради з організації виховної діяльності розглянуто надзвичайно важливе питання щодо створення комісії з оцінки, виявлення та протидії фейкам і замовним матеріалам, розробки антифейкових стратегій, виявлення фактів поширення пропагандистських матеріалів антиконституційного характеру, заохочення і схвалення злочинів, образи віросповідань, наклепів, порушеннь недоторканості приватного життя шляхом фотографування тощо. Геннадій Ржевський наголосив на необхідності оперативного інформування та доведення наставниками академічних груп до всіх студентів інформації на сторінці ННЦ виховної роботи і соціального розвитку щодо нормативно-правових актів про запобігання, виявлення і припинення терористичної діяльності, акцентував увагу на проведенні постійної роботи в кожному структурному підрозділі університету щодо формування незаперечного позитивного іміджу, навів дуже цікаві висловлювання про роль і значущість такого важливого поняття, як імідж.

Отже:
«Якщо вам дорогий ваш імідж, майте справу лише з людьми, що володіють гідними якостями, бо краще бути одному, ніж в поганий компанії».
Вашингтон Д.
«Завжди пам’ятайте одне просте правило: одягатися слід для тієї роботи, яку ви хочете мати, а не для тієї, яку маєте.»
Дональд Трамп
«Важливо, що про вас кажуть, ще важливіше, що для вас роблять, але найголовніше, що про вас думають. Думають про вас добре — і вам можуть пробачити багато чого, якщо ні, — то вам не допоможуть і заслуги.»
Теткоракс


Геннадій Ржевський,
директор ННЦ виховної роботи
і соціального розвитку
Каріна Арзуманян,
провідний фахівець
відділу виховної роботи та студентських справ

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook