Новорічні наукові здобутки деревообробників

23 січня 2021 року
     15 січня 2021 року відбулася сесія разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.004.004 із присвоєннія ступеня доктора філософії за спеціальністю 182 «Технологія легкої промисловості» з галузі знань 18 «Виробництво та технології». Гарантом освітньої програми є доктор технічних наук,професор Пінчевська Олена Олексіївна, яка одночасно була керівником представлених до захисту дисертаційних робіт.

     На першому засіданні відбувся прилюдний захист дисертації аспіранта кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Цапка Олексія Юрійовича на тему: «Захист деревини інтумесцентними покриттями», у якій представлено результати дослідженнь із створення вогнезахисного інтумесцентного покриття, що забезпечує широкий спектр вогнестійких та експлуатаційних властивостей, дозволє витримувати дію високих температур без порушення цілісності покриття. Це, у свою чергу, сприятиме підвищенню довговічності виробів із урахуванням сучасних вимог щодо охорони довкілля.

 

   Високо оцінили роботу дисертанта офіційні опоненти: доктор технічних наук, старший науковий співробітник Чумаченко Сергій Миколайович, завідувач кафедри інформаційних систем Національного університету харчових технологій; кандидат хімічних наук Ліхньовський Руслан Володимирович, провідний науковий співробітник відділу техногенної безпеки науково-дослідного центру цивільного захисту Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

   На другому засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.004.14 цього ж дня також відбувся прилюдний захист дисертації аспіранта кафедри Зав'ялова Дениса Лазоровича на тему: «Підвищення ефективності використання низькоякісної деревини сосни звичайної». У дисертації наведено результати досліджень з використання низькоякісної деревини сосни з гнилизною, яка на сьогодні не має вжитку, а кількість її щорічно збільшується, у вигляді деревинної шерсті у якості утеплювача дерев’яних будинків. Залучення такої деревини, обробленої відповідним чином екологічними складами для довготривалого використання, сприятиме раціональному використанню лісосировини.

    Оцінили роботу дисертанта офіційні опоненти: доктор технічних наук, професора Білика Сергія Івановича, завідувач кафедри металевих та дерев’яних конструкцій Київського національного університету будівництва і архітектури та кандидат технічних наук Єрошенка Андрія Михайловича, доцент кафедри технологій машинобудування та деревообробки Національного університету «Чернігівська політехніка». У обговоренні особливу увагу звернули на актуальність, підтвердили новизну, наукове та практичне значення дисертаційного дослідження, позитивно оцінивши його результати.

Щиро вітаємо дисертантів та їх наукового керівника !

 

Юрій Лакида,
доцент кафедри технологій та дизайну виробів з деревини

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook