Постерна сесія магістрів факультету: актуальні дослідження, завершені результати, жваві дискусії

14 листопада 2020 року

11 листопада на базі факультету інформаційних технологій відбулася постерні сесії магістрів 2 року навчання в онлайн форматі з використанням платформи Webex Events.

Кожна сесія була присвячена спеціалізації відповідно до освітньої програми, за якою навчаються магістранти. Для кожної сесії був сформований склад комісії з числа науково-педагогічних працівників, які оцінювали постерні презентації, задавали запитання та організовували дискусію. Були також запрошені магістри 1 року навчання.

З вітальними словами до учасників постерної сесії для магістрів спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія», які обрали для навчання освітню програму «Комп’ютерні системи і мережі», звернулися завідувач кафедри д.т.н., професор Лахно В.А. та заступник декана факультету інформаційних технологій Блозва А.І. Цього року для участі у цій постерній секції було подано 12 доповідей.

Всі доповіді викликали жваве обговорення та зацікавленість з боку студентів молодших курсів, які також приймали участь у підготовці власних доповідей.

 

Постерна сесія магістрів спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» відбувалася одразу для студентів двох освітніх програм: «Інформаційні управляючі системи і технології» та «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг». Декан факультету Глазунова О.Г., завідувач кафедри комп’ютерних наук Голуб Б.Л. модерували цю сесію. Результати магістерських досліджень були представлені у структурованому вигляді, з відповідними поясненнями та обговоренням, до якого долучалися дипломні керівники. Жваві дискусії були стосовно реалізації систем аналізу даних для таких галузей як: селекція у тваринництві, активність користувачів у Facebook, продаж електротоварів, якість онлайн уроків, валютні резерви банків-регуляторів, облік обсягу спожитої електроенергії тощо.

Роботи магістрів освітньої програми «Програмне забезпечення інформаційних систем» характерні великим різноманіттям предметної області розробок та використовуваних технологій. За допомогою розробки програмного додатку студенти вирішували завдання обліку переміщень людей у приміщенні з використанням технології розпізнавання образів, управління цифровим ключем для транспортного засобу, обробки даних в задачах супутникового моніторингу водного стресу рослин, розпізнавання елементів документів на основі використання нейронних мереж, інтелектуального аналізу новин, розміщених на Веб-ресурсах тощо.

Студенти 2 року навчання ОС «Магістр» факультету інформаційних технологій спеціальності «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика» в рамках» взяли активну участь у постерній сесії, продемонструвавши цікаві виступи та жваві дискусії.

Були обговорені сучасні проблеми економічної теорії та практики, а саме: особливості категорійного менеджменту та результати аналізу продажів продукції у точках роздрібної торгівлі; напрями моделювання та прогнозування соціально-економічних процесів, зокрема, ринку праці; аналітичної підтримки логістичних бізнес-процесів; результати аналізу рівня життя населення України та прогнозування інвестиційного потенціалу регіонів України. 

Активну устають у роботі постерної сесії майбутніх кібернетиків взяли всі викладачі кафедри економічної кібернетики НУБіП та інші НПП факультету інформаційних технологій, зокрема, Олена Глазунова, Дмитро Жерліцин, доценти кафедри економічної кібернетики Наталя Клименко, Наталя Рогоза, Тетяна Коваль, Наталя Шульга та інші. 

Більше двох годин пролетіли у жвавих дискусіях. Майбутні магістри з економіки отримали кваліфіковані поради, щодо удосконалення своїх наукових робіт та провадження практичної діяльності. 

 

Лахно Валерій Анатолійович, завідувач кафедри кафедра комп’ютерних систем і мереж

Голуб Белла Львівна, завідувач кафедри кафедра комп’ютерних наук

Жерліцин Дмитро Михайлович, завідувач кафедри економічної кібернетики
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook