Хімічний захист рослин: дистанційно, але з інтересом!

8 листопада 2020 року
     Ми всі чудово розуміємо, що немає нічого кращого, ніж очне навчання, живе спілкування як із викладачами, науковими керівниками, так, звичайно, із колективом одногрупників та однодумців. Але сучасні умови диктують нам свої правила. І ось уже майже місяць навчання студентів відбувається дистанційно.

В нашому університеті крім обов’язкових, студенти мають можливість вільного вибору дисциплін для певного рівня вищої освіти, забезпечення загальних та спеціальних компетенцій за своїми спеціальностями. Дуже важливу, цікаву, необхідну і завжди сучасну дисципліну «Хімічний захист рослин» обрали студенти з різних факультетів НУБіП: агробіологічного; захисту рослин, біотехнологій та екології; землевпорядкування; гуманітарно-педагогічного і із ННІ лісового і садово-паркового господарства.
     Важливим резервом збільшення кількості і підвищення якості сільськогосподарської продукції є впровадження ефективних методів і засобів захисту рослин від шкідників, хвороб та бур’янів. Відповідно до даних ФАО, у світовому сільському господарстві від шкідливих організмів втрачається не менше третини урожаю, а в період масового їх розмноження урожай може загинути практично повністю. Десятки тисяч видів шкідників спустошують посіви культурних рослин, заподіюють істотну шкоду деревам у садах і лісах.

     Метою дисципліни «Хімічний захист рослин» є формування теоретичних знань і практичних навичок і умінь по використанню ХЗЗР а також, що дуже важливо, формування загальнокультурних, природоохоронних і професійних компетенцій, необхідних випускнику такого провідного ЗВО, як НУБіП України.

     Студенти проявляють неабиякий інтерес до вивчення дисципліни, виконують багато складних, але цікавих завдань, доступних в умовах карантину завдяки сучасним технічним засобам. Хоча, на жаль, не в усіх студентів є найсучасніша комп’ютерна техніка і якісний інтернет-зв'язок. Але всі 47(!) студентів, що обрали дисципліну, активно працюють над навчальним матеріалом, успішно виконують модульні контрольні роботи, розв’язують кросворди з необхідними спеціальними термінами та задачі по розрахунку норм витрат пестицидів. Ми з радістю чекаємо на наші щотижневі зустрічі і, за потреби, знаходимо можливість проведення індивідуальних консультацій.

     Хочу відмітити, що наші студенти дуже відповідальні, розумні, порядні молоді люди, що дуже скоро стануть фахівцями і їм небайдуже як застосовуються і впливають на навколишнє середовище тисячі сучасних пестицидів та агрохімікатів, що дозволені до використання в нашій країні.
     З кожною нашою зустріччю зростає моя впевненість в тому, що у наших студентів повинно бути чудове майбутнє, вони найкращі!!! Здоров’я та успіхів!

О.Є. Дмитрієва,
доцент кафедри інтегрованого
захисту та карантину рослин
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook