Засідання ради роботодавців агробіологічного факультету

1 вересня 2020 року

 1 вересня відбулося засідання ради роботодавців агробіологічного факультету. На порядку денному питання про прийом студентів на 1 курс ОС «Бакалавр» і ОС «Магістр» та про організацію навчального процесу в умовах карантинних обмежень.

 

Розпочав засідання головуючий на засіданні, голова ради роботодавців агробіологічного факультету, директор ТОВ Агрофірма «Колос» Леонід Центило. В своєму виступі він коротко прозвітував про проведену роботу, особливості роботи в аграрному секторі умовах 2020 року, підкреслив, що в умовах поширення короновірусу збільшується важливість підготовки фахівців у агробізнесі. Відносно діяльності агробіологічного факультету, то робота ради ведеться у правильному напрямку, йде пошук шляхів вдосконалення співпраці в навчальному процесі, практичній підготовці студентів, створенні умов для їхнього навчання на виробництві та покращення матеріальної бази факультету.

 

Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха зазначила, що приймальна кампанія 2020 року була досить напруженою. Проте набір на спеціальності факультету є успішним. Зокрема, на спеціальність 201 «Агрономія» на денну форму навчання на основі ПЗСО було зараховано 142 студенти за кошти держбюджету (що склало 100% максимального державного замовлення) і 36 - за кошти фізичних і юридичних осіб; на основі ОС МС -36 студентів за кошти держбюджету. На спеціальність 203 «Садівництво та виноградарство» ці показники були наступними: на основі ПЗСО - 11 студентів за кошти держбюджету і 2 - за кошти фізичних і юридичних осіб; на основі ОС МС - 17 студентів за кошти держбюджету. Загалом у 2020 році для здобуття ОС Бакалавр на факультет зараховано 244 студенти денної форми навчання, що на 6 більше порівняно із 2019 роком. Вона відмітила, що популярність і, відповідно, обсяги вступу на заочну форма навчання з кожним роком зменшується. У 2020 році на факультет було зараховано за обома спеціальностями 26 студентів-заочників. Результати вступу на ОС «Магістр» виявилися наступними: спеціальність 201 «Агрономія», денна форма навчання - 140 студентів, заочна форма - 114; спеціальність 203 «Садівництво та виноградарство», денна форма -20 студентів, заочна - 15. Загалом у 2020 році на факультет було зараховано 558 студентів, що на 101 більше, ніж у 2019. Доповідач наголосила на необхідності тіснішої координації з роботодавцями у питаннях профорієнтації.

 

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва і закритого грунту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook