Навчально-методична рада розглянула результати вступної компанії 2020 та особливості організації навчального процесу в умовах пандемії

18 вересня 2020 року
     Голова навчально-методичної ради Сергій Кваша привітав всіх членів ради з початком навчального року та представив оновлений склад ради згідно наказу ректора №650 від 14.09.2020 р. Після привітань перейшли до розгляду питань порядку денного.

     Першим розглядалось питання про основні результати вступної компанії 2020 року. Виступили Віктор Шевчук, начальник навчального відділу та Василь Лопушняк, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання. В своїх доповідях вони привели узагальнені данні поданих документів та кількості вступників на освітні ступені «Фаховий молодший бакалавр», «Бакалавр» і «Магістр» у базовому закладі НУБіП України та його відокремлених підрозділах.

  

  

     Про особливості організації навчального процесу в умовах карантину КОВІД-19 доповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він звернув увагу на рекомендації Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України, щодо дій у разі виявлення підозри на захворювання у студентів, викладачів, співробітників. Також він наголосив на дотриманні санітарно-епідеміологічних норм і правил поведінки під час пандемії у навчальних корпусах та студентських гуртожитках.

  

  

     Доцент кафедри інформаційних систем і технологій Олена Кузьмінська доповіла про доцільність викладання дисципліни «Наукові комунікації у дослідженнях магістрів» з метою підсилення дослідницької (наукової) компоненти в навчальних планах підготовки фахівців ОС «Магістр» за освітньо-науковою програмою. Вона звернула увагу присутніх на компетентності які набудуть магістри після вивчення такої дисципліни. Після обговорення прийняли рішення розглянути це питання на науково-методичних радах факультетів та інститутів, в яких проводиться підготовка фахівців ОС «Магістр» за освітньо-науковою програмою.

     На розгляд ради було представлено звіт директора наукової бібліотеки про результати роботи комісії з академічної доброчесності. Сергій Кваша звернув увагу присутніх на недопустимість фальсифікацій та маніпулювання з текстом науково-педагогічними працівниками під час підготовки навчальних та методичних видань. Після обговорення було прийнято рішення ввести зміни до «Положення про академічну доброчесність в НУБіП України» у відповідний пункт 5. Відповідальність за порушення академічної доброчесності» уточнення згідно якого порушник позбавляється права подавати на розгляд ради навчальні матеріали протягом до 3 років.

  

     На завершення традиційно розглянули перелік навчальної літератури та ухвалили клопотати перед Вченою радою університету про рекомендації до друку видань у такій редакції:

  • підручник «Лососівництво» (том І) (автори – Кондратюк В.М., Андрющенко А.І., Кононенко Р.В.)
  • підручник «Органічна, біоорганічна, фізична та колоїдна хімія» (автори – Бережний Є.О., Кротенко В.В., Ковшун Л.О.)
  • підручник «Ветеринарно-санітарна вірусологія» (автори – Скибіцький В.Г., Калініна О.С., Козловська Г.В.)
  • навчальний посібник «Асинхронні електричні машини» (автори – Заблодський М.М., Чуєнко Р.М., Васюк В.В.)
  • навчальний посібник «Електропривод виробничих машин і механізмів» (автори – Синявський О.Ю., Савченко В.В., Ларіненко Ю.М., Войтюк Д.Г., Бунько В.Я., Рамша В.Ю.)
  • навчальний посібник «Електрообладнання мобільних машин» (автор – Шкарівський Г.В.)
  • навчальний посібник «Технологія конструкційних матеріалів» (автори – Афтанділянц Є.Г., Зазимко О.В., Похиленко Г.М., Семеновський О.Є.)
  • навчальний посібник «Українська література» (для слухачів підготовчого відділення НУБіП України) (автори – Шинкарук В.Д., Чумак Т.М.)
  • навчальний посібник «Управління санацією і банкрутством» (автори – Резнік Н.П., Самофалова М.О., Слободяник А.М., Саковська О.М.).

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook