Від інформатики до геоінформатики

27 червня 2020 року
ZOOM
    Щойно завершилась навчальна практика з дисципліни «Геоінформатика, інформатика і програмування». Для студентів другокурсників факультету землевпорядкування проходження цієї практики стало логічним продовженням вивчення та закріплення набутих знань із даного курсу. Виконання програми навчальної практики передбачало набуття теоретичних знань з використання спеціалізованих програмних засобів, засвоєнні їхніх можливостей для роботи з різнорідними геопросторовими даними, результатами польових вимірювань та вишукувань, створення цифрових картографічних творів.
     Упродовж тижня практики студенти дізналися багато нового та цікавого. Програма практики передбачала ознайомлення з основами реєстрації на різних пошукових web-сайтах, здійснення пошуку доступних геопросторових даних та інформації, яка характеризує їхні властивості й прикладне застосування; створення запитів за пошуком інформації, яка пов’язана з геопросторовими даними та їхніми властивостями; сприяла набуттю теоретичних знань та практичного досвіду із застосування інструментів різних програмних платформ, які використовують у роботі з геопросторовими даними (ArcGIS 10.x, QGIS, AutoCAD, інших).
     Англомовній групі було істотно складніше – дати теоретичне обґрунтування властивостям об’єкту досліджень на основі використання різних пошукових систем, проаналізувати функціонал програмного засобу (за варіантом), дати обґрунтування прикладним застосуванням наборів інструментів, які забезпечують роботу з геопросторовими даними, підготувати звіт – і все це англійською мовою.
 
     Не дивлячись на достатньо складні теми індивідуальних завдань, всі студенти достойно справились з їхнім виконанням, про що свідчать оформлені відповідно до вимог звіти, їхній зміст та захисти. 
 
     Отримані знання та навички стануть студентам у пригоді під час вивчення цілої низки дисциплін у наступних семестрах, а робота з геопросторовими даними знадобиться у багатьох сферах діяльності майбутніх землевпорядників.

Світлана Кохан

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook