Тарасова верба зростатиме на території університету

28 травня 2020 року
     Національний університет біоресурсів і природокористування України святкує своє 122-річчя. До цієї події, навіть за умов карантину, приурочили ряд акцій, які найбільш повно відображають національний і природоохоронний статус НУБіП.

     І першою з них стала висадка Тарасової верби. Її пагін привіз випускник факультету захисту рослин 1984 року – ветеран АТО і голова громадського об’єднання «Асоціація ветеранів війни, учасників АТО, членів сімей загиблих (поранених) та інвалідів» Олександр Ушинський.

  

     У 1847-1857 роках Кобзар відбував заслання у Казахстані, де і посадив вербу. А у 1961 році делегація українських письменників привезла її пагони на батьківщину поета. Сьогодні цей символ нашої державності, отриманий з рук генія, ми висаджуємо в НУБіП, зазначив ректор університету Станіслав Ніколаєнко.

  

  

     Це вже не перший об’єкт Шевченкіади, до якого долучився колектив НУБіП. Нагадаємо, що рік тому ми допомогли відновити сад та Тарасову криницю на території музею «Садиба Тараса Шевченка» на столичній Пріорці.
     Щасливий, що долучаюся до такої знаменної події – 122-річчя alma mater, говорить Олександр Ушинський. Дійсно висаджуємо символ України, яку і сьогодні захищаємо від ворога. Свого часу я пішов воювати як простий боєць Правого сектору (для ЗСУ, говорили, застарий), а вже згодом – як офіцер 131-го окремого розвідбату. Зараз державність для нас не просто слово – це те, що ми готові боронити ціною власного життя.

  

Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook