Інструменти дистанційного навчання: 120 науково-педагогічних працівників підвищили кваліфікацію онлайн

15 травня 2020 року
     Вимушене впровадження карантину, перехід на дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: як для викладачів, так і для студентів. Організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, мотивувати студента, виявилось не так просто. Вивчення нових форм співпраці зі студентами, не втрачаючи якість освітнього процесу, та на практиці перейти від навчання та контролю в аудиторіях до ефективного онлайн навчання - є викликом сьогодення.

Викладачі факультету інформаційних технологій спільно з ННІ неперервної освіти і туризму протягом квітня та травня проводять серії годинних вебінарів, під час яких знайомлять слухачів курсів підвищення кваліфікації з інструментами дистанційного навчання.

На питаннях планування роботи НПП кафедр, адміністративного персоналу факультетів та університету в умовах дистанційного навчання, моніторинг проведення онлайн-занять, організація дистанційної звітності викладачів та опитування студентів зупинився проректор з навчальної і виховної роботи С. Кваша, який і розпочав серію вебінарів.

О. Глазунова у своєму вебінарі здійснює огляд інструментів дистанційного навчання для організації навчального процесу у закладах вищої освіти, та розглядає особливості їх використання в умовах змішаного та дистанційного навчання.

Методикою використання електронних навчальних курсів на платформі Moodle в умовах дистанційного навчання ділиться М. Мокрієв. Максим Володимирович детально розглядає інструменти для організації комунікації зі студентами, інтеграції онлайн платформи Zoom в ЕНК на платформі Moodle, а також технічних і організаційних аспектах проведення онлайн занять з використанням Zoom.

А. Блозва, керівник академії Cisco в НУБіП України, проводить вебінар з використання платформи Webex Meetings для проведення онлайн-занять, а також використання Webex Teams для групової роботи в межах корпоративного акаунту, який наданий компанією Cisco нашому університету.

Інструменти GoogleApps для дистанційного навчання у своєму вебінарі розкриває О. Кузьмінська, крім того, предметом розгляду є організація спільної роботи з документами в межах підготовки студентів-магістрів.

І. Костенко розкриває можливості Google Meetings – інструмента дистанційного навчання для користувачів корпоративних акаунтів, а також ділиться власним досвідом організації онлайн-активностей з використанням інструментів Google.

Google Classroom – інструменти дистанційного навчання для користувачів корпоративних акаунтів, розміщення навчальних ресурсів та організація навчання використанням інструментів Google, і це ще один із вебінарів, який проводить Т. Саяпіна.

Т. Волошина та В. Корольчук під час вебінарів розглядають сервіси платформи Microsoft 365 для управління навчальною діяльністю студентів університету, зупинилась на роботі з документами, ресурсами, завданнями, організації онлайн-занять, застосуванні інструментів комунікації зі студентами, використанні Microsoft Teams та онлайн-сервісів Microsoft для організації дистанційного навчання, а також колективних проєктів студентів в межах вивчення дисциплін.

Хотілося б, щоб досвід, який набувають слухачі під час участі у таких вебінарах, був корисний та використаний не лише для розвитку їх цифрових компетентностей, але активно впроваджений у період навчання як в аудиторіях, так і дистанційно.

 

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій;
Марія Кулаєць,
директор ННІ неперервної освіти та туризму
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook