Ярослав Кислиця − переможець Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» за напрямком «Харчова наука і технології»

30 квітня 2020 року
     Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» щорічно проводиться на базі Одеської національної академії харчових технологій за підтримки Міністерства освіти і науки України під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association, у співробітництві з науковим журналом Central European Researchers Journal.

     Вже другий рік поспіль у конкурсі приймають участь студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Цього року для участі в конкурсі від НУБіП України наукову роботу підготував студент 4 курсу Ярослав Кислиця під керівництвом старшого викладача кафедри технології   м’ясних, рибних та морепродуктів Аліни Менчинської.

 

     Робота була виконана спільно із студентом Одеської національної академії харчових технологій Германом Сапожніком і його керівником доцентом кафедри технології   м´яса, риби і морепродуктів Тетяною Манолі. Дворічна наукова співпраця між двома провідними ЗВО – НУБіП і ОНАХТ − дала гарний результат і здобула високу оцінку спеціалістів міжнародного рівня!

     До складу журі Конкурсу увійшли 91 спеціалістів-науковців, з них 50 з 18 зарубіжних країн: США, Німеччина, Швейцарія, Ангола, Бенін, Латвія, Туреччина, Ізраїль, Китай, Румунія, Грузія, Польща, Словаччина, Казахстан, Азербайджан, Болгарія, Молдова, Білорусь.

     На перший етап конкурсу було подано 140 робіт, у тому числі 15 робіт з зарубіжних університетів Македонії, Словаччини, Грузії, Казахстану, Білорусі і Молдови.

     На першому етапі конкурсу відбулося рецензування робіт членами журі, до складу якого увійшли 22 зарубіжних вчених і 14 вчених з України.

     На підставі рецензій та відкритого обговорення наукових робіт у скайп-режимі, наша робота одержала 99 балів зі 100 і пройшла до фіналу конкурсу.

     Через невизначеність терміну завершення карантину у різних країнах світу, з яких прийняли участь студенти у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт “Black Sea Science 2020”, та неможливість проведення другого етапу, з об’єктивних причин, оргкомітет прийняв рішення підвести підсумки конкурсу за результатами першого етапу.

     Тепер Ярослав Кислиця не лише красунчик факультету, який гарно танцює, а й науковець! Активізація наукової роботи студентів є найважливішим фактором формування фахівців.

     Відмінну роботу наукового керівника, Аліни Менчинської, також було підтверджено сертифікатом.

Конкурсанти вдячні за надану можливість прийняти участь у конкурсі.

Бажаємо нашим студентам подальших успіхів і нових наукових здобутків!

 Наталія Слободянюк,
заступник декана

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook