Студент освітньої програми «Економічна кібернетика» Ілля Собчук про новий досвід та переваги дистанційне навчання

23 квітня 2020 року
  • Представтеся, будь ласка та розкажіть де Ви знаходитеся на період карантину?

Доброго дня, мене звати Ілля Собчук, студент третього курсу освітньої програми «Економічна кібернетика» факультету інформаційних технологій. На період карантину я перебуваю вдома. Так як я живу відносно недалеко від університету, то потреби залишатись у гуртожитку в мене не було.

  • Як майбутній випускник факультету ІТ чи виникли у Вас проблеми з навчанням в дистанційному режимі?

На мою думку, головною проблемою не тільки для мене, а й для усіх студентів, став процес звикання до роботи саме в такому режимі. Адже звичний похід на пари та перебування в аудиторії вже став певною зоною комфорту. Значною проблемою також стало питання мотивації та раціонального розподілу часу. В домашніх умовах можна знайти для себе досить велику кількість різних завдань та занять, які ніби виправдовують низьку активність під час дистанційного навчання.

  • Які плюси Ви бачите в дистанційному навчанні саме на період карантину?

Очевидним плюсом даного виду навчання є його доступність. Якщо навіть не вийшло бути присутнім на онлайн-занятті, то всі матеріали є доступні у будь-який час. Викладачі узгоджують зі студентами час проведення онлайн-занять, що є величезним плюсом і дозволяє максимізувати кількість присутніх студентів. І з часом перебування вдома теж можна віднести до плюсів, тому що шлях до робочого місця значно коротший ніж до навчальних корпусів, не потрібно думати що вдягнути та як ти виглядаєш.

  • Як майбутній фахівець, що б Ви порадили викладачам, яку платформу для навчання використовувати?

На мою думку, викладачам потрібно більше виходити за певні рамки та імпровізувати. Адже більшість має певний шаблон і намагається його використовувати всюди. Також хочу порадити, не боятись комунікації саме в такому форматі, тому що вони починають губитись і відчувається певний дискомфорт. Університет дає доступ кожному студенту до ліцензійного програмного забезпечення Microsoft, зокрема акаунту Office 365, тому найдоцільніше використовувати саме ці сервіси. Очевидно, що є багато і інших корисних сервісів, але як на мене, то спочатку їх потрібно узгоджувати з усіма та тоді робити вибір.

  • Чим ще, окрім навчання, Вам вдається займатися в умовах карантину?

Очевидно, якщо навчання не займало увесь мій час здобуваючи освіту на денній формі, то і зараз в мене є досить велика кількість вільного часу. Перше місце активностей в мене займає спорт. Регулярно я приділяю час, в середньому 2 години на день, фізичним вправам. І досить цікавою для мене стала тема історії. Багато вже відомих та здавалось ніби вивчених мною фактів, я відкрив для себе з іншого боку. І для того, щоб ознайомитись з оригіналами певних документів та пам'яток, я почав ознайомлюватись з різними іноземними мовами. Але якби це не було цікаво, від звичних домашніх справ нікуди не втекти, тому допомагаю ще і батькам.

 

Розмовляла Тетяна Волошина,
заступник декана факультету інформаційних технологій

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook