Шляхи покращення освітніх програм за рекомендаціями стейкхолдерів, відповідність потребам ринку праці та їх затвердження

16 квітня 2020 року

15 квітня 2020 року на факультеті інформаційних технологій активно в онлайн режимі працювала навчально-методична рада, яка саме розглядала освітні програми за спеціальностями: Комп’ютерні науки, Інженерія програмного забезпечення, Комп’ютерна інженерія, Кібербезпека та спеціалізаціями: Економічна кібернетика та Цифрова економіка та пропозицій роботодавців щодо їх удосконалення.

Навчально-методична комісія працювала за участі всіх гарантів освітніх програм. Основними питаннями, що вимагали нагального розгляду були розгляд пропозицій роботодавців щодо удосконалення освітніх програм підготовки фахівців за спеціальністю «Комп’ютерні науки» ОПП «Комп’ютерні науки» ОС «Бакалавр» та ОПП «Інформаційні управляючі системи та технології», «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг» для ОС «Магістр»; за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення» ОПП «Інженерія програмного забезпечення» ОС «Бакалавр» та ОПП «Програмне забезпечення інформаційних систем» для ОС «Магістр»; за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія» ОПП «Комп’ютерна інженерія» для ОС «Бакалавр» та ОПП «Комп’ютерні системи і мережі» для ОС «Магістр»; за спеціальністю «Кібербезпека» ОПП «Кібербезпека» для ОС «Бакалавр»; за спеціальністю «Економіка» ОПП «Економічна кібернетика», «Цифрова економіка» для ОС «Бакалавр», ОПП «Економічна кібернетика» для ОС «Магістр» з якими виступила декан факультету Олена Глазунова та заступник декана з навчальної роботи Наталія Клименко.

Також представлено було гарантами (В. Лахно, В. Смолій, Б. Гусєв, Б. Голуб, О. Ткаченко, О. Лялецький, Н. Клименко, Д. Жерліцин) до затвердження освітні програми за всіма спеціальностями факультету інформаційних технологій. Також було прийнято рішення щодо продовження організації навчання студентів ОС «Магістр» за блочною системою.

Розглянуто методичні рекомендації до друку подані кафедрою економічної кібернетики та сплановано вже наступну зустріч у травні місяці.

Вважаємо, що саме врахування пропозицій роботодавців щодо удосконалення  кожної освітньої програми факультету сприятиме ефективній підготовці конкурентоспроможних фахівців на сучасному  ринку праці, що стрімко розвивається.

 

Тетяна Волошина,
секретар навчально-методичної рада факультету інформаційних технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook