Ніна Мазурик: дистанційне навчання – це комфортне навчання вдома

9 квітня 2020 року

Ніна Мазурик, студентка 4 курсу спеціальності «Економічна кібернетика» факультету інформаційних технологій на період карантину знаходиться вдома у батьків у м. Луцьк.

  • Як у випускниці такої спеціальності чи виникли у Вас проблеми з навчанням у дистанційному режимі?

Навчання та робота в дистанційному режимі для всіх стала викликом у сьогоднішніх умовах. Хоча жодних проблем з навчанням в дистанційному режимі у мене не виникало, адже я здобуваю фах за спеціальністю «Економічна кібернетика» і сподіваюсь вже в червні отримаю омріяний диплом.

  • Які плюси Ви бачите в дистанційному навчанні саме на період карантину?

Однією із переваг навчання в дистанційному режимі на період карантину хотіла виділити саме можливість самостійно розпоряджатись своїм часом. У такий період коли всі залишаємось вдома, а студенти ще навчаються вдома, не порушуючи освітній процес, ми маємо можливість чудово розвинути свої особистісні навички. А це і вміння комунікувати використовуючи різноманітні цифрові інструменти, і керувати своїм часом. На мою думку, саме цієї навички багатьом з нас її не вистачає.

  • Як майбутній успішний фахівець, що б Ви порадили викладачам?

Порада лише одна, щоб бути більш відкритими до студентів. Також такий час у період карантину, коли викладачі залишаються вдома, провести з користю для себе, зайнятись тими справами на які не вистачало завжди часу.

  • Яку платформу для навчання Ви пропонуєте використовувати?

Навчальний портал НУБіП України, оскільки там є всі курси з необхідних дисциплін та різні ресурси для комунікації та співпраці студентів з викладачами. Наша академічна група студентів-кібернетиків разом з викладачами використовує додатково ще і різні системи для онлайн навчання, а це і Webex Meeting, Zoom та Microsoft Teams. Різні викладачі пропонували різні системи, а це для нас нові знання та досвід.

  • Чим ще, окрім навчання, Вам вдається займатися в умовах карантину?

Окрім пар, які відвідую онлайн, все таки пишу курсову та дипломну роботу, для цього як раз зараз є достатньо часу. Не забуваю про відпочинок. При звичному ритмі життя, я надзвичайно активна, тому в умовах карантину я все ж займаюсь вокалом та спортом, танцюю, справ багато.

Розмовляла Тетяна Волошина,
заступник декана факультету інформаційних технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook