Студенти магістерської програми «Ветеринарна лабораторна діагностика» вивчають методи гемотрансфузії у ветеринарній медицині дистанційно

1 квітня 2020 року

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 р. про введення карантину в Україні та наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. «Про заходи у НУБіП України з зв’язку з оголошенням карантину», навчання на кафедрі хірургії і патофізіології ім. акад І.О. Поваженка для магістрів освітньої програми «Ветеринарна лабораторна діагностика» проводиться дистанційно завдяки освітньому порталу НУБіП України.
Дистанційне навчання не обмежується лише виконанням певних завдань, адже застосування електронних курсів передбачає online-спілкування студентів із викладачами. Тож, для зручності спілкування із магістрами була створена група у Viber, де магістрам надаються додаткові консультації. Ми впевнені, що дистанційна форма навчання допоможе студентам вивчати лабораторну діагностику тварин та опанувати методи трансфузії компонентів крові у різних видів тварин.

Студенти-магістри опрацьовують особливості донації крові у різних видів тварин, методи визначення груп крові, реакцію сумісності між твариною-донором і твариною-реципієнтом з метою безпечної трансфузії компонентів крові (свіжозаморожена плазма, еритроцитарна, тромбоцитарна маси) за анемії різного генезу. Завдяки електронним ресурсам магістри здатні самоорганізуватися, зосередитися на особливостях гемотрансфузії у різних видів тварин, що є запорукою успішного вивчення дисципліни «Клінічна лабораторна діагностика», яка є необхідною для магістрів освітньої програми «Ветеринарна лабораторна діагностика».

Микола Малюк

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook