«Вернісаж талантів НУБіП»: в університеті відкрилася виставка творчих робіт працівників та студентів університету

12 лютого 2020 року
   10 лютого 2020 року о 13.00 год. у читальній залі бібліотеки у навчальному корпусі № 4 відбулося відкриття виставки творчих робіт «Вернісаж талантів НУБіП». Цей захід зібрав велику кількість гостей: митців, науковців, талановитих студентів.

   В умовах політичних і воєнних конфліктів суспільство особливо загострено реагує на інформацію в ЗМІ. Внаслідок життєвих криз люди стають більш чутливими – тому саме мистецтво набуває психотерапевтичних функцій, живопис, музика надихають на добро.
Тож учасники вернісажу об’єдналися заради миру і добра. НУБіП – це не просто вищий навчальний заклад, це – місце, яке кожного з нас надихає та окрилює, пробуджує фантазію та підсвідомість, дає стимул творити не лише на науковій арені України, а й на полотні.

   Очільник університету Станіслав Миколайович привітав митців і гостей вернісажу, Вероніка Чекалюк, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації вручила ректору пам’ятний фотоальбом про Україну фіналіста Пулітцерівської премії Єфрема Лукацького.

  Загалом на виставці були представлені живописні картини та роботи декоративно-прикладного мистецтва творчо обдарованих працівників, а саме: Лариси Кліх, Вероніки Чекалюк, Василя Моісєєва, Людмили Куценко, Олександра Власенка, Оксани Волошиної, а також студентів: Діана Левицької, Анастасія Кирилюк, Софія Вінник та Анна Березовська, Каріна Сирова і Влада Косяченко.

  У Лариси Кліх, начальника навчально-методичного відділу, доктор педагогічних наук, професор кафедри біохімії і фізіології тварин імені М.Ф. Гулого. непереборне бажання малювати з’явилося весною 2019 року. Вперше взяла до рук пензлика в липні 2019. Малює переважно гуашшю на ДВП. За півроку написала близько 20 робіт.

   Перевагу надає яскравим кольорам, зображенню квітів. Автор підкреслює, що процес малювання, незважаючи на кінцевий результат, захоплює, надає позитиву, суттєво покращує настрій. І справді, картини Лариси Кліх зігрівають теплом та надихають своїми яскравими кольорами!

   Українська зима скромна на сніжки, а картина «Зимове диво» або «Christmas miracle» огорнута хуртовиною та радісним настроєм Різдва і зимових традицій, це нова картина Вероніки Чекалюк. Символіка: Зірка – символ Сонця, вогню і тепла, затишку.
   А також зоря – символізує дівчину-красуню, дружину, або доньку місяця, господаря неба, кохану. Зображена християнська зірка восьмикутна, символ безкінечної гармонії. Вісімка – символ восьмого дня («часу» після часу), символ вічного царювання Месії. «Нехай рік 2020-й принесе радість кожному з нас. Принесіть свою зірку щастя з легкістю, нехай вогонь кохання у серці не згасає», – коментує мисткиня Вероніка Чекалюк свою картину.
Вероніка Чекалюк випускниця докторантури Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 2008 року досліджує питання творення й тиражування іміджу та є керівником гуртка «Юний журналіст» і залучає студентів та колег до створення позитивних меседжів про університет та Батьківщину.

   Надзвичайно професійні картини представив Василь Моісєєв, начальник відділу комплексної безпеки, асистент кафедри педагогіки. З раннього дитинства він захоплювався картинами старшого брата і потайки намагався самостійно оволодіти такими навичками і на його думку вдала робота олівцем, був портрет одного з друзів-близнюків, якого розпізнали на малюнку. Василь Володимирович повернувся до свого захоплення в студентські роки, яким передувала льотна служба в прикордонних військах, Афганістан, за що має державні нагороди, пишається своєю Батьківщиною і у творчості пропагує мир і добро. В новітній історії України нагороджений медаллю «За сприяння в охороні державного кордону України», пам’ятним орденом «Слава і Честь», орденом «Геродота Галікарнаського», багатьма іншими медалями, подяками, грамотами, почесними грамотами. В 2019 році став призером конкурсу «Вчитель року 2019 м. Києва».

   Ініціював і створив шкільний музей «Зал бойової слави військової авіації», газета «Прикордонник України» №15 від 19.04.2013 р.
   Учасник ініціативної групи по створенню нині діючої «Алеї прикордонної слави», парк «Перемога», м. Київ. Василь Володимирович займається науковою роботою, є автором патентів, наукових статей, має розвинену інтуїцію і психологічну підготовку, виступав активним ініціатором започаткування серії вернісажів у НУБІП, а також створення віртуальної галереї робіт науковців та студентів. Роботи Василя Володимировича, як завжди, нікого не залишили байдужим, своєю майстерністю, індивідуальністю, особливим стилем автор показує філософію життя. Його картини зберігаються в приватних колекціях України, Білорусі, Росії, Казахстану, Угорщини, Німеччини, Куби.

   Олексій Власенко, фахівець відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи НУБіП України, член спілки художників України «Золота палітра», професійний художник станкового живопису. До речі, станковий живопис – різновид живопису, твори якого мають самостійний характер і сприймаються незалежно від оточення. Наприклад, пейзаж, портрет або натюрморт.
   В експозиції, яку представив на нашій виставці Олександр Іванович, і справді є портрети і дуже багато натюрмортів, що вражають своєю колористикою та композицією.

   Людмила Куценко, провідний фахівець відділу виховної роботи та студентських справ, член Української психологічної асоціації, психолог представила гостям свою картину.

   Оксана Волошина, провідний фахівець відділу виховної роботи та студентських справ, член спілки журналістів, волонтер «Всеукраїнської асоціації організацій учасників АТО», координатор національно-патріотичних проектів, майстер-викладач прикладного мистецтва «вишивка стрічками» презентувала вишиту власноруч картину.

   Студентка Діана Левицька представила свою картину «Останній цвіт». В дошкільному віці у Діани у почала проявлятися зацікавленість до ілюстрацій в книжках, дитячих журналах та картинках. Улюбленим її заняттям було розмальовувати мультимедійних персонажів та тварин.
   Перші її роботи були представлені на шкільних виставках та мали успіх, але ж, звичайно, без допомоги не обійшлося. Вчителем був дідусь, який колись навчався в художній школі.
   В старших класах Діана почала малювати картини фарбами, але це було не довго, бо до смаку припали анімаційні персонажі. Саме ці роботи і були опубліковані в одному із дитячих журналів.

   Студентки Анастасія Кирилюк, Софія Вінник та Анна Березовська представили твори декоративно-прикладного мистецтва – ляльки-мотанки, а Каріна Сирова і Влада Косяченко презентували вироби, виконані у техніці декупажу.

    Виставка «Вернісаж талантів НУБіП» триватиме до Дня закоханих, 14 лютого. Нехай слова: «Я тебе кохаю... 我 愛 你 [我 爱 你]... I love you... Ich liebe dich... أحبك... Ti amo...» звучать щиро і взаємо, нехай мистецтво радує і надихає кохати завжди, нехай дні будуть наповнені світлом і теплом.
  Живопис – яскрава позитивна тема, що впливає на сприйняття України у світі. Мистецтво набуває психотерапевтичних функцій, живопис, музика надихають на добро цивілізаційного розвитку незалежної України.
   За посиланням ви зможете переглянути відеофільм про відкриття виставки. https://www.youtube.com/watch?v=QJxoVllt6JA

Іванна і Анастасія, Діана Дафина,
гурток «Юний журналіст»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook