Профспілка НУБіП України долучилася до акцїї «Ні – трудовому рабству»

31 січня 2020, 15:02

 30.01.2020 року під стінами Кабінету Міністрів України відбулася масштабна профспілкова акція «Ні – трудовому рабству». Вона була проведена на підтримку Резолюції Всеукраїнського віче профспілок від 16 січня 2020 року та на виконання Постанови Президії Київської облпрофради від 22.01.2020 за № П-27-2г «Про дії профспілкових організацій Київської області на захист трудових та соціально-економічних прав людини праці». 

 

У акції прийняли участь членські організації Київської міської ради профспілок, галузеві об’єднання профспілок та Київська обласна профспілка працівників агропромислового комплексу, до структури якої входить профспілкова організація Національного університету біоресурсів і природокористування України.  До акції також приєдналися представники всеукраїнських профспілок, трудових колективів, громадських організацій. 

Учасники акції висловили категоричний протест та рішуче «НІ» проекту Закону України «Про працю» (реєстр. № 2708) та низці законопроектів, які не відповідають Конституції України, міжнародним актам, містять норми, що звужують трудові та соціально-економічні права та гарантії працівників.
Невиваженими змінами законодавства про працю, про профспілки, соціальне страхування і соціальний діалог, Уряд України провокує до загострення ситуації в суспільстві, протистояння між працівниками і роботодавцями, до стихійної зупинки роботи підприємств та організацій, що може мати непередбачувані наслідки для країни.
 
  
Учасник акції закликали авторів законопроекту дослухатися до вимог профспілок та зняти неприйнятні норми проекту Закону України «Про працю». У випадку ігнорування вимог протестні акції будуть продовжені з можливим всеукраїнським страйком.
 
Ростислав Тарасенко
Голова профкому НУБіП України 
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook