Партнерство з Cisco: нові горизонти співпраці з факультетом інформаційних технологій

20 вересня 2019 року

Розвиток партнерських стосунків та розширення співпраці із ІТ компаніями для факультету інформаційних технологій стає ключовою позицією. Вже понад 5 років ми активно співпрацюємо з компанією Cisco. За цей час Cisco Academy НУБіП України увійшла до 5-ки найбільш успішних академій та стала центром підготовки інструкторів.

18 вересня відбувся візит на факультет інформаційних технологій керівника бізнесу Cisco Systems в Україні Сергія Мартинчука та - менеджера програм корпоративної соціальної відповідальності Cisco в Україні та Азербайджані Олени Домотенко. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, декан факультету Олена Глазунова та завідувач кафедри комп’ютерних систем і мереж Валерій Лахно продемонстрували гостям навчально-лабораторну базу факультету та обговорили перспективи спільних проектів.

Гостей ознайомили з програмою підготовки студентів за дисципліною «Інформаційні технології» та відповідною лабораторною базою. Вивчення цієї дисципліни передбачає проходження трьох академічних курсів Cisco (ITEssential, CyberSecurity Essential, Linux). Викладач дисципліни Олександр Якобчук продемонстрував відповідні пристрої та результати навчання студентів. Гостей цікавила думка студентів про навчання на факультеті та якість навчальних матеріалів в курсах академії. Пан Сергій у розмові зі студентами першого курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» відмітив, що навіть такі ІТ гіганти як Cisco, відчувають кадровий голод. Тому навчання за даною спеціальністю є перспективною.

Позитивне враження залишила зустріч з керівником навчальної лабораторії ІоТ речей Віктором Смолієм та студентами, які активно долучаються до налаштування обладнання та постановки лабораторних робіт. Було відмічено, що компанії тільки на такі пристрої витрачають в рік майже 10 млрд. доларів. Наявність такої лабораторії для студентів, які можуть навчатися проектувати розумні системи є дуже актуальною.

Навчальну лабораторію мережних технологій демонстрував керівник академії Cisco в НУБіП України Андрій Блозва. Студенти використовують робочі стенди та віртуальну лабораторію, розгорнуту на серверних потужностях факультету, для відпрацювання лабораторних робіт з курсів академії Cisco – CCNA, ССNA Security та CCNP.

Учасники наради розглянули напрями співпраці у форматі робочого плану на навчальний рік. Основним завдання компанії, як відмітив Сергій Мартичнук, є підтримка тих академій, які активно розвиваються і демонструють позитивну динаміку. Тому було домовлено про підтримку партнерської мережі Cisco для залучення більшої кількості студентів до вивчення ІТ технологій, розширення мережі академій Cisco в коледжах НУБіП, підготовки інструкторів на базі академії Cisco в НУБіП, розширення матеріально-технічної бази, отримання безкоштовних ваучерів на професійну сертифікацію. Узгодили також проведення двох заходів на базі факультету інформаційних технологій за підтримки Cisco – Хакатону ІоТ та CyberSecurity Alines Day. На останок Сергій Кваша вручив нашим гостям подарунки.

Олена Глазунова, декан факультету,

Андрій Блозва, керівник академії Cisco в НУБіП України
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook