Ректорат: результати вступної кампанії і початок нового навчального року

27 серпня 2019 року
     27 серпня 2019 року. Під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату. Як завше, коло розглянутих питань було широким і стосувалося майже всіх сфер діяльності університету.

     У вступному слові Станіслав Ніколаєнко наголосив на заходах, які відбудуться цього тижня. 28 серпня – серпневе засідання вченої ради та нарада із завідувачами кафедр, 29 – засідання вчених рад ННІ та факультетів, 30 – урочиста посвята і прийняття присяги першокурсниками, 31 – традиційне свято Дня знань.

     Результати вступної кампанії представила відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук. Маємо рекордну на цей час кількість заяв вступників – 19833, конкурс на місця державного замовлення на бакалавраті склав 6,5 осіб на місце, до магістратури – 2,5. У цьому році збереглася тенденція: зарахованих на контрактну форму навчання більше, ніж за державним замовленням. На перший курс бакалаврату зарахували на 301 студента більше до минулого року, в магістратуру – на 170 менше, хоча ще триває набір на заочну форму навчання. Загалом же у цьому році до базового закладу зараховано 5607 студентів, що на 59 більше, ніж у 2018 році. Значно наростили кількість міжкафедральні лабораторії – маємо 511 студентів проти 353 минулого року. Триває набір і на другу вищу освіту, де вже виявили бажання навчатися 150 осіб.

     Про готовність матеріально-технічної бази до нового навчального року доповів проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Майже в усіх гуртожитках кампусу проводилися ремонти, про які були детальні репортажі на нашому офіційному сайті. Масово ремонтували кімнати, особлива увага приділялася кімнатам для першокурсників. Відповідна робота проводилася і в навчальних корпусах. Начальник навчального відділу Оксана Зазимко доповнила доповідь і зазначила, що навчальний семестр розпочинається 2 вересня за розкладом чисельника. На урочистостях з нагоди посвяти в першокурсники будуть видані студентські квитки та залікові книжки. До навчання на бакалавраті приступають 113 академічних груп, а в магістратурі – 80. Уточнений розклад буде опублікований на офіційному сайті 29 серпня. Наукова бібліотека університету готова до видачі літератури. Разом з тим, Оксана Зазимко підняла питання оптимізації мережі кафедр, оскільки для деяких є дефіцит навчального навантаження. Важливим є питання сплати за навчання та проживання: нагадуємо – за умовами договору першокурсники мають сплатити до 1 вересня. Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів про хід поселення студентів. Загалом планується поселити 6636 осіб. З кожним буде укладений договір, в якому вказані відповідальні з числа мешканців за матеріальний стан. У найкоротший термін деканатам і дирекціям потрібно передати до студентського містечка уточнені накази на поселення.

     Про готовність служби закладів харчування доповів її керівник Богдан Дубас. Усі буфети та їдальні обладнані картковими термінали. Персонал підібраний, а обладнання перебуває в належному стані. Розширення потребує їдальня в 12 корпусі, певної реконструкції і осучаснення центральна їдальня. Також унормування потребує ситуація з розміщенням на території та поруч з корпусами різноманітних торгових точок з фаст-фудом. Ректор доручив проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадиму Ткачуку, Валерію Іщенку, Богдану Дубасу разом з профспілками підготувати відповідні звернення до міської влади, депутатів Київради та Верховної Ради України. 

     Програму відзначення Дня знань представив директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський, яка розміщена на офіційному сайті університету. Генеральна репетиція пройде 30 серпня о 15-00 на стадіоні. Спортивні змагання відбудуться 1 вересня з 10 години за окремим графіком. 

   

      Учений секретар Оксана Барановська повідомила про проведення наради з планування на наступний місяць. Вона відбудеться 3 вересня об 11 годині в ауд. 213 навчального корпусу №3.

     За пропозицією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат надав дозвіл на подовження оренди площ.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook