МАШИННЕ НАВЧАННЯ ТА ПРИКЛАДНІ СТАТИСТИЧНІ ПРОГРАМИ – РЕАЛІЇ СЬОГОДЕННЯ

22 квітня 2019 року
5 квітня на економічному факультеті відбулася лекція професора університету Міссурі (США) Сунак Чакраборти (Sounak Chakraborty) на тему «Використання методів статистичного машинного навчання у вирішенні практичних задач».
Під час лекції було розглянуто особливості навчання в університеті Міссурі (США) та, зокрема, на факультеті статистики, напрями їх наукової роботи.
 
Особлива увага була приділена методам статистичного машинного навчання. Було зазначено, що сфера Machine Learning активно розвивається. На даний час на перший план виходять фахівці, які здатні поєднати розуміння основ теорії ймовірності та статистики і навички програмування (Python, R).
 
 
Важлива роль відводиться таким спеціалістам як Data Scientists (фахівці в інтерпретації даних, що мають навички програмування та математичного моделювання. Вони можуть конструювати алгоритми машинного навчання і нові моделі даних, а також працювати з ними) та Data Analysts (фахівці, які просівають дані та намагаються встановити, про що каже інформація, які існують числові закономірності та які рішення можна прийняти на основі цих висновків. Також вони візуалізують дані).
 
Значну зацікавленість у присутність викликав новий напрям в обробці великих даних – DataMiningта його методи.
 
Логічним продовженням став майстер-клас по використанні статистичної програми R, який відбувся 8 квітня. Участь у цьому прийняли члени кафедри статистики та економічного аналізу, студенти ОС «Магістр» спеціальності «Облік і оподаткування» спеціалізації «Стратегічний облік і бізнес-соціальний аналіз» та аспіранти економічного факультету.
 
 
 
В процесі роботи було розглянуто як здійснити в середовищі програми R описову статистику, розрахувати кореляційний та регресійний аналіз і здійснити візуалізацію даних.
 
 
У цілому зустріч була корисною, як для слухачів, так і для доповідача, який був вражений рівнем підготовки студентів економічного факультету та територією університету.
 
 
 
 
 
 
 
Леся Воляк
к.е.н., ст. викладач кафедри

 статистики та економічного аналізу  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook