ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРИЗЕРИ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ХАРКОВІ

18 квітня 2019 року
м. Харків, Харківський державний університет харчування і торгівлі

 Вже традиційно з початком весни студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК приймають участь у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади за спеціальністю 181 «Харчові технології». На цей захід до Харківського  державного університету  харчування і торгівлі завітали 96 учасників - 58 бакалаврів та 38 магістрів з 26 закладів вищої освіти України.

Від нашого університету така нагода випала Деяк Олександрі, Сидоренко Марині та Терновик Галині, студенткам 4-го курсу напряму підготовки «Харчові технології» (спеціалізації "Технології зберігання, консервування та переробки м’яса".

 

Під час офіційного відкриття олімпіади учасників гостинно зустріли керівництво вишу – перший проректор, к.е.н., проф. Ліана Янчева, проректор з наукової роботи, д.т.н., проф. Валерій Михайлов, директор навчально-наукового інституту харчових технологій та бізнесу, к.т.н., доц. Максим Серік.

 

Після урочистостей відбувся ряд консультацій учасників олімпіади з виконання тестових завдань та написання відкритих питань, які передбачають використання студентами знань, вмінь та навиків з дисциплін: "Харчові технології", "Теоретичні основи харчових технологій", "Контроль якості харчової продукції", "Метрологія, стандартизація, сертифікація  і управління якістю", "Процеси і апарати харчових виробництв".

Другий день видався досить емоційно напруженим. Під час тестування потрібно було дати відповідь на 150 тестових питань, обмежених часом на обмірковування кожного близько 40 секунд. Максимально можлива кількість балів за даний етап – 25 балів.

- Принципова технологічна схема виробництва крупи гречаної. Характеристика сировини, що використовується. Призначення технологічних процесів, основні фізико-хімічні зміни, що відбуваються  при цьому та їх влив на якість готової продукції. Принципова технологічна схема виробництва мармеладу плодово-ягідного.

- Визначення вмісту жиру за методом Сокслета. Галузь застосування, сутність та особливості використання для різних харчових продуктів.

- Особливості перебігу процесу спиртового бродіння, що відбуваються у різних технологіях харчових продуктів, його вплив на якість готової продукції.

За результатами олімпіади:  Деяк Олександра нагороджена Грамотою за ІІІ місце у номінації «Краще виконання тестових завдань», Терновик Галина Грамотою «За волю до перемоги», Сидоренко Марина - Грамотою за активну участь.

 

  

 

Велика подяка керівництву нашого факультету: декану Ларисі Баль-Прилипко і заступнику декана Наталії Слободянюк, які до останнього вірили в нашу перемогу і зробили все можливе, щоб ця олімпіада була незабутньою і результативною.

Вагомий внесок в отримання набутих знань зробили і всі викладачі наших кафедр!

 

Людмила Тищенко
Олена Очколяс

Кафедра технології м‘ясних, рибних
та морепродуктів
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook