Рівненський коледж НУБіП України обрав виборних представників для участі у виборах ректора університету

10 квітня 2019 року
     09 квітня 2019 року у ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» відбулися збори трудового колективу штатних працівників коледжу, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками.

     На засіданні загальних зборів виступив Єресько Олег Вікторович, начальник відділу регіонального розвитку, заочного навчання і дистанційної освіти НУБіП України, який зазначив, що наказом від 14.03.2019 № 109-К та відповідною публікацією у газеті «Сучасна освіта України» Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на заміщення вакантної посади ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України. Згідно цих документів вибори ректора університету відбудуться 04.06.2019 р.

     Відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. № 1556, Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 № 726, Статуту НУБіП України, ректор університету обирається шляхом таємного голосування штатних наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників та виборних представників Університету та відокремлених підрозділів.
     Виборам ректора передує процедура обрання виборних представників в Університеті та відокремлених підрозділах.

     Для обрання ректора Університету головою зборів Ковальчуком Сергієм Васильовичем, було запропоновано включити до складу виборців сім осіб з числа не педагогічних працівників коледжу. Надалі відбулося голосування і оголошення результатів голосування. Таємне голосування проходило за пакетною формою (за списком). Кількість голосів, відданих за список кандидатів, становила 96,3 %.

     Також 09 квітня 2019 року у ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» відбулися збори студентського колективу. Головою зборів було обрано Чеботарьову Інну, голову студентської ради коледжу, яка оголосила доведену квоту представників студентського колективу для участі у виборах ректора, склад студентської дільничної виборчої комісії у складі семи осіб та список представників з числа студентів для участі у виборах ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України у кількості 33 особи. За цими пунктами відбулося голосування на зборах.

     Вибори представників із числа студентів для участі у виборах ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України у кількості 33 особи відбулися шляхом таємного голосування за списком (пакетною формою), форма голосування булаодноголосно обрана на зборах. Кількість голосів, відданих за список кандидатів, становила 96,2 %.

     Вище зазначені заходи пройшли у відповідності до нормативних документів та організовано.


 

Ірина Якимчук,
секретар виборчої дільничної комісії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook