Навчальна практика з лісового та декоративного розсадництва

5 квітня 2019 року

 Щорічно із початком весни у студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства проводиться навчальна практика з лісового і декоративного розсадництва. Відповідно до агротехнічних термінів проведення основних польових робіт, на Навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій у студентів ОС «Бакалавр» проходить навчальна практика.

Після освоєння теоретичної частини, під час лекційних та лабораторних робіт, із дисциплін Лісове насінництво, Лісове розсадництво та Декоративне розсадництво, студенти мають змогу опанувати практичні навички. Головними навчальними завданнями практики із підготовки майбутніх фахівців лісового і садово-паркового господарства є роботи із підготовки насіння до висіву, основний та передпосівний обробіток грунту, формування та догляд за рослинами після зими, висаджування укорінених живців та багато інших робіт.
 
Ставлення студентів до навчальної практики є дуже відповідальним, значна зацікавленість у правильності виконання тих чи інших робіт дає змогу сформувати в них майбутніх професіоналів своєї справи. Кожен з них розуміє, що не можна бути професіоналом без базових знань і вмінь, які засвоєні під час навчальних практик.
Окрім навчально-дослідного розсадника кафедри під час практики студенти мають можливість здобути практичні навички у ВП НУБіП України «Боярська ЛДС», Національний ботанічний сад ім. М. М. Гришка, садових центрах «Артвіль» та «Єва».
Під час практики студенти мають можливість ознайомитись із сучаними технологіями вирощування садивного матеріалу на садових центрах. Студенти садово-паркового спрямування значно розширюють знання із особливостей вирощування садивного матеріалу не лише аборигенних видів, а також значної кількості інтродуцентів та культиварів декоративних видів дерев та кущів.
 
 
Юрій Косенко
старший викладач
Ірина Бобошко _Бардин
доценти кафедри
відтворення лісів та лісових меліорацій
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook