Студент Бережанського агротехнічного коледжу Тарас Івашко: «Отримана освіта дасть змогу реалізувати себе в ІТ-галузі»

8 березня 2019 року
     Івашко Тарас, 19 років, шанує спілкування з людьми, життєрадісний, добрий та щирий, любить відвідувати мистецькі заходи, мріє працювати за обраним фахом і зробити нашу країну кращою. Навчається у Бережанському агротехнічному коледжі за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія» та хоче продовжити навчання у НУБіП України, щоб стати висококваліфікованим фахівцем у цій галузі.
  • Чому обрали саме цю спеціальність і саме НУБіП України?

     – Сьогодні важко уявити собі життя без комп’ютерів. Темпи розвитку комп’ютерних технологій вражають і ми є свідками справжньої комп’ютерної революції! Комп’ютерні технології, які з’явилися всередині ХХ століття, мали великий вплив на розвиток науки, техніки бізнесу та багатьох інших сфер людської діяльності. Такі фахівці будуть і надалі користуватися великим попитом на ринку праці, саме тому я обрав цю спеціальність.

  • А чому саме в НУБіП України?

     – Оскільки сьогодні Національний університет біоресурсів і природокористування України є провідним закладом вищої освіти та входить до кращих університетів країни.

  • Звідки дізнались про факультет?

     – Наш коледж є відокремленим підрозділом НУБіП України. Викладачі нам багато розповідали про перспективи навчання в університеті, а також мої друзі-випускники після закінчення нашого коледжу вступили саме до НУБіП України. Ще більше впевненості у виборі ЗВО додала поїздка до університету на День відкритих дверей восени. Сучасні аудиторії, лабораторії – це не міф, це справді та модерна матеріально-технічна база, на якій навчаються студенти. Я остаточно вирішив, що піду навчатися саме в НУБіП України на факультет інформаційних технологій за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія».

  • Чого очікуєте від навчання в Університеті?

     – Отримати нові знання та практичні навички у сфері комп’ютерних технологій, приємні враження від навчання, знайти нові знайомства, можливість пройти практику за кордоном, а тоді вже, сподіваюсь, знайду роботу за фахом в провідній ІТ-компанії.

  • Чи маєте вже якісь плани після закінчення навчання?

     – Я планую влаштуватися на роботу за обраним фахом, адже ця спеціальність надає величезні можливості для успішної кар’єри – системне мислення і ґрунтовна підготовка дозволяють випускнику легко адаптуватися у різних сферах інформаційних технологій.
     Отримана освіта дає змогу працювати аналітиками комп’ютерних систем, програмістами, керівниками проектів, адміністраторами інформаційних систем і мереж, адміністраторами баз даних, проектування і реалізовувати складні інформаційні системи і технології.

  • Які маєте уподобання, окрім навчання? Можливо, досягнення у спорті, мистецтві?

     – У коледжі я співаю в студентському хорі, беру участь у різних виховних заходах.

Розмовляла Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook