21 лютого 2019 року на факультеті інформаційних технологій відбулося засідання вченої ради факультету

21 лютого 2019, 15:44

21 лютого 2019 року на факультеті інформаційних технологій відбулося засідання вченої ради факультету. Розглядалися такі питання порядку денного:
1. Результати анкетування студентів факультету щодо якості викладання дисциплін І-ого семестру.
2. Результати профорієнтаційної діяльності кафедр факультету.
3. Про організацію дистанційного навчання студентів у міжкафедральних лабораторіях.
4. Про якість навчання у магістратурі.
5. Різне.

Заступник декана з навчальної роботи Клименко Н.А. доповіла про основні результати анкетування студентів факультету щодо якості викладання дисциплін за спеціальностями 121 «Інженерія програмного забезпечення», 122 «Комп’ютерні науки», 123 «Комп’ютерна інженерія», 051 «Економічна кібернетика» ОС «Бакалавр» та «Магістр». За результатами анкетування визначено дисципліни, які викликають найбільше зацікавлення у студентів і, так би мовити, аутсайдери. В обговоренні прийняли участь завідувачі кафедр інформаційних систем та економічної кібернетики Швиденко М.З. та Скрипник А.В., завідувач кафедри інформаційних і дистанційних технологій Кузьмінська О.Г., декан факультету Глазунова О.Г. Було ухвалено наступні рішення: Продовжувати анкетування студентів у кожному семестрі перед іспитом з дисципліни. Змінити формулювання деяких запитань анкети. Завідувачам кафедр провести бесіди з викладачами дисциплін, які викликають незадоволення студентів. Переглянути зміст проблемних курсів. Враховувати результати анкетування студентів при формуванні кадрової політики кафедри і вже зараз визначатись з тим, кому буде подовжено контракт, а на викладання яких дисциплін буде вакансія.

З аналізом профорієнтаційної діяльності кафедр виступили доц. Голуб Б.Л., завідувач кафедри комп’ютерних наук, Кузьмінська О.Г. в.о. завідувача кафедри інформаційних і дистанційних технологій, проф. Лахно В.А., завідувач кафедри комп'ютерних систем і мереж, проф. Скрипник А.В., завідувач кафедри економічної кібернетики, доц. Швиденко М.З., завідувач кафедри інформаційних систем. Питання викликало жваве обговорення. Виступили: заступник декана з виховної та організаційної роботи Волошина Т.В., начальник центру дистанційних технологій навчання Мокрієв М.В., заступник декана з навчальної роботи Клименко Н.А., доцент кафедри інформаційних систем Садко М.Г., доцент кафедри комп’ютерних наук Ткаченко О.М. Було ухвалено рішення продовжувати профорієнтаційну роботу в коледжах, школах. Розповсюджувати інформацію про факультет у Facebook, Instagram та інших мережах. За результатами роботи формувати списки зацікавлених осіб з контактними даними. Контактні дані збирати з метою надання оперативної інформації про заходи, новини факультету. У подальшому починати профорієнтаційну роботу з вересня місяця.

Про організацію дистанційного навчання студентів у міжкафедральних лабораторіях доповідав начальник центру дистанційних технологій навчання, к.е.н., доцент Мокрієв М.В.

Максим Володимирович визначив основні компоненти впливу на якість навчання у міжкафедральних лабораторіях. Але, як зазначив доповідач, насамперед, успішна робота міжкафедральної лабораторії можлива за умови наявності вольових зусиль з боку керівництва університету, викладача та студента. Виступили: заступник декана з виховної та організаційної роботи Волошина Т.В., декан факультету інформаційних технологій Глазунова О.Г. Було ухвалено рішення пропонувати навчання у міжкафедральній лабораторії тільки тоді, коли кількість студентів більше 15. У ситуації, коли вступників менше п’яти, пропонувати заочну форму навчання.

Декан факультету інформаційних технологій О.Г. Глазунова, говорячи про якість навчання у магістратурі, зазначила, що відповідальність за методологію наукових досліджень магістра покладається на керівника дипломного проекту. Тому, він повинен сформулювати методи, поставити проблему, проаналізувати предметну область з метою спрямування студента на дослідження. Виступаючі завідувачі кафедр інформаційних систем та економічної кібернетики Швиденко М.З. та Скрипник А.В., завідувач кафедри комп’ютерних систем і мереж Лахно В.А., завідувач кафедри комп’ютерних наук Голуб Б.Л. відмітили основну проблему магістрів, а саме, відсутність систематичності у навчанні. Було ухвалено рішення - завідувачам випускових кафедр розробити пропозиції з метою залучення магістрів до навчання. Рекомендувати навчальній частині організувати навчання магістрів у два дні та частину дисциплін перевести у дистанційну форму.

На останок було заслухано та схвалено звіт стипендіата Кабінету Міністрів України, докторанта кафедри економічної кібернетики Вороненко Ірини Вікторівни про наукову роботу на тему “Державне регулювання інформаційного простору для забезпечення економічної безпеки національної економіки”.

 

Осипова Т. Ю., секретар вченої ради факультету інформаційних технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook